Budućnost ima motiv pred FTC

Liga šampiona za rukometašice - tim Bojane Popović želi da popravi utisak u Mađarskoj (16 sati)

4423 pregleda 3 komentar(a)
”Traži reakciju”: Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević
”Traži reakciju”: Bojana Popović, Foto: ŽRK Budućnost/Dejan Starčević

Rukometašice Budućnost Bemaxa znaju da im šanse za iznenađenje nisu velike, ali žele da poprave utisak protiv Ferencvaroša u revanšu osmine finala Lige šampiona.

”Plave” su prije sedam dana u “Morači” izgubile 28:24, sada protiv istog rivala u Erdu imaju obavezu da pokažu više u duelu koji počinje u 16 sati.

- Rezultat nije povoljan nakon prvih 60 minuta dvomeča, uz to nas očekuje gostovanje u Erdu, u dvorani koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Naša obaveza je da odigramo najbolje što možemo, jer u Podgorici nismo bile na potrebnom nivou i mogle smo ozbiljnije da im zaprijetimo - kaže trener Bojana Popović i dodala:

- Nakon prve utakmice žalim zato što smo u pripremnim mečevima imali mnogo veću agresivnost i želju za nekim rivalstvom. Na kraju smo imale više isključenja, a dobile smo više batina. Bio je i jedan duel Milene i Tomori za čisti crveni karton, a nije tu bilo ni dva minuta. Na snimku se jasno vidjelo... Takođe, u jednom momentu su rivalke igrale sa osam rukometašica i to niko nije primijetio - kazala je Bojana.

Ne krije legendarna rukometašica da očekuje reakciju svoje ekipe.

- Naravno da vjerujemo. Lopta je okrugla, nikada ne znate kako će se utakmica okrenuti. Možda dođemo do šanse da pobijedimo i uz pravi fokus to može da se iskoristi. Ono što treba da bude dodatan motiv - mi ligu praktično nemamo, tako da na ovaj meč možemo da gledamo kao na posljednji u sezoni. Tako da igračice nemaju što da ostavljaju za kasnije. Sve ono što imaju i mogu trebalo bi da daju protiv Ferencvaroša - istakla je Popovićeva.

Publika na strani rivala je motiv više.

- Igramo sa više motiva u gostima jer je hala puna. Kod nas to ni u prošlom meču nije to bio slučaj, a djevojkama bi to moglo puno da znači. Publika nas je na neki način još jednom izdala, nismo dobile neku podršku, a puna dvorana motiviše djevojke i zna da bude osmi igrač - kazala je Bojana.

Bonus video: