Budućnost Bemax se dostojanstveno oprostila od Lige šampiona

Tim Bojane Popović u revanšu osmine finala Lige šampiona poražen od Ferencvaroša 27:22

17449 pregleda 18 komentar(a)
Ivona Pavićević je bila najefikasnija sa sedam golova, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Ivona Pavićević je bila najefikasnija sa sedam golova, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Dvostruki uzastopni prvak Evrope se poslije godine pauze vratio u nokaut fazu Lige šampiona, ali je stao već na prvoj prepreci - rukometašice Budućnost Bemaxa su i u revanšu u „Erd areni” poražene od Ferencvaroša (27:22), pa se sa ukupnih minus devet od elite opraštaju u osmini finala.

Dvomeč je praktično riješen sedam dana ranije u „Morači”, gdje su Mađarice slavile 28:24, ali je bilo važno da ekipa sačuva dignitet jedinog kluba koji dobacio do 8.000 golova u najjačem evropskom takmičenju.

Taj cilj je ispunjen, jer izabranice Bojane Popović nisu poklekle u sjajnoj atmosferi u gradu pored Budimpešte, već su pružile dostojanstven otpor.

Sve do sredine 2. poluvremena, kada je nekoliko šuteva zaredom odbranila Kinga Janurik, a „plave” vezale tehničke greške, Ferencvaroš nije mogao da stekne više od dva gola prednosti.

Prvi put je u 42. minutu Alicija Štole donijela mađarskom timu plus tri (20:17), čime su sve dileme, ako ih je uopšte i bilo, razriješene.

Ubrzo je bilo i četiri razlike (22:18 i 23:19), a moglo je da bude i više, da Armel Atingre nije „skidala” zicere.

Ivona Pavićević je sa dva pogotka vratila na minus dva, ali je bilo očito da se gošće muče bez Milene Raičević, koja je sredinom nastavka napustila igru, jer je osjetila bol nakon kontakta.

I pored toga, Budućnost je mogla do izjednačenja, ali je pri rezultatu 24:22 propustila dvije vezane kontre - prvo je Janurik odbranila zicer Nikolini Vukčević, a potom je Pavićevićeva izgubila loptu.

Domaće su to kaznile i pogocima Grete Marton, Sandre Seleši-Začik i Katrin Klujber stigle do konačnih plus pet.

Pavićevićeva je i bila najefikasnija sa sedam golova, Raičevićeva je postigla šest, Ivana Godeč pet, a Matea Pletikosić četiri. Nijedna druga igračica se nije upisala u listu strijelaca.

Domaće su predvodile Štole i Anđela Malestajn sa po pet pogodaka. Rival FTC-a u četvrtfinalu biće francuski šampion Mec.

Bonus video: