Krim ispao u trileru, Brest nemoćan u Danskoj

Nastup u Ligi šampiona, porazom od Rapida (30:24), završili Dragan Adžić i Jovanka Radičević, kao i Tatjana Brnović i Itana Grbić sa Brestom. Predstavnici Crne Gore u osmini finala biće Ema Alivodić i Andrea Klikovac (ĆSM Bukurešt) i Jelena Despotović (Đer)

7535 pregleda 1 komentar(a)
Jovanka Radičević na današnjoj utakmici u Bukureštu, Foto: www.facebook.com/rkkrim
Jovanka Radičević na današnjoj utakmici u Bukureštu, Foto: www.facebook.com/rkkrim

U četvrtfinalu Lige šampiona za rukometašice igraće po dva kluba iz Mađarske, Danske i Rumunije, te po jedan iz Francuske i Norveške.

Posljednju vizu za osam najboljih ugrabio je Rapid, koji je u Bukureštu savladao Krim 30:24. Slovenački šampion je imao 20 sekundi za posljednji napad i gol kojim bi izborio izvođenje sedmeraca, ali je Darja Dmitrijeva pokušala da nađe Jovanku Radičević i pogriješila.

Prvi meč u Ljubljani završen je trijumfom Krima 29:24.

U redovima ekipe Kima Rasmusena najbolja je bila Estavana Polman sa osam golova, šest je dala Sorina Grozav, uključujući i posljednji iz sedmerca za konačnih 30:24 i duele sa Vajpersom u četvrtfinalu.

U timu Dragana Adžića najbolja je bila Aleksandra Rosjak sa sedam golova, po pet su dale Radičević i Dmitrijeva.

Esbjerg je i drugi put savladao Brest, ovog puta 27:24 (u Francuskoj bilo 28:25), pa će u četvrtfinalu igrati sa ĆSM Bukureštom Eme Alivodić i Andree Klikovac.

Na oproštaju Bresta, Tatjana Brnović je dala tri, a Itana Grbić jedan gol, dok Đurđine Jauković nije bilo zbog povrede.

U subotu su među osam najboljih ušli Ferencvaroš i Odenze, koji će igrati sa Mecom, odnosno Đerom Jelene Despotović.

Bonus video: