Poziv za Despotovićevu, „lavice” oslabljene idu na megdan Norveškoj

Ženska rukometna reprezentacija se okuplja u ponedjeljak, 6. i 8. aprila je čekaju dvije prijateljski utakmice sa velikanom. Vraća se Jelena Despotović, koja je posljednji put sa “lavicama” igrala na OI u Tokiju

2710 pregleda 0 komentar(a)
Povratak nakon OI, Despotović, Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Povratak nakon OI, Despotović, Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Prije nešto više od mjesec crnogorske rukometašice su se okupile prvi put od Evropskog prvenstva i osvojene bronzane medalje. Imale su u Podgorici nekoliko treninga u sklopu EHF sedmice, a naredno reprezentativno okupljanje je u ponedjeljak u ovoj akciji u kojoj izabranice Bojane Popović čekaju dvije prijateljske utakmice sa Norveškom u gostima.

Legendarna rukometašica će tako imati priliku da se uvjeri u formu igračica i nastavi sa uigravanjem tima za Svjetsko prvenstvo koje se od 30. novembra do 17. decembra održava u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Spisak “lavica” je ovog puta iznuđen i daleko od toga da je onaj najbolji koji Crna Gora ima - zbog povreda će okupljanje propustiti golmanke Marta Batinović i Anastasija Babović, nema ni Milene Raičević, Đurđine Jauković, Ilde Kepić, Nataše Ćorović, Dijane Mugoše, a zbog mononukleoze mora da pauzira i Đurđina Malović.

Dobra vijest je povratak Jelene Despotović, igračice mađarskog Đera, koja je posljednji put dres nacionalnog tima nosila na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. Kasnije je nije bilo prvo zbog povrede ramena, potom je pauzirala zbog porođaja.

Bojana Popović tako računa na 19 igračica za duele sa Norvežankama koji su na programu 6. i 8. aprila. Na spisku su - golmanke: Marina Rajčić, Andrea Škerović; krila: Ivona Pavićević, Nađa Kadović, Nina Bulatović, Dijana Ujkić, Anastasija Marsenić; pivoti: Tatjana Brnović, Ema Alivodić, Nikolina Vukčević, Ivana Godeč; bekovi: Jelena Despotović, Tanja Ašanin, Matea Pletikosić, Nada Ćorović, Itana Grbić, Andrijana Popović, Vanesa Agović i Gordana Marsenić.

Naše rukometašice krajem godine čeka sedmi nastup na svjetskim prvenstvima. U dosadašnjih šest su bile daleko od borbe za medalju - najbolji plasman Crna Gora je imala 2019. godine u Japanu kada je bila petoplasirana. Dvije godine ranije je osvojila šesto mjesto u Njemačkoj, a bila je i 10, 11. i 8. na turnirima 2011, 2013. i 2015.

Na posljednjem SP, odigranom u Španiji prije godinu i po, izabranice Bojane Popović su u šest utakmica imale samo jednu pobjedu (nad Angolom) za tek 22. poziciju. Crna Gora tek treba da sazna imena rivala za naredni svjetski šampionat, a žrijeb je zakazan za početak jula.

Bonus video: