Crna Gora rukometni centar četvrtu godinu zaredom, RSCG dobio Evropsko prvenstvo za kadete

Sjajno organizovana Evropska prvenstva za mlade, olimpijski kvalifikacioni turniri i EHF Euro, Crnu Goru svrstala u odličnog partnera IHF-a i EHF-a

1727 pregleda 2 komentar(a)
Foto: RSCG
Foto: RSCG

Crna Gora će četvrtu godinu zaredom biti domaćin prvenstva Evrope u mlađim kategorijama, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Navodi se da je Evropska rukometna federacija odlučila da Crna Gora 2024. godine biti organizator Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

Biće to prvo takmičenje na kojem će nastupiti 24 nacionalna tima, umjesto dosadašnjih 16.

"Rukometni savez je 2021. godine prvi put bio domaćin nekog takmičenja za mlađe kategorija - EP za igračice do 17 godina, 2022. smo ugostili najbolje kadete Starog kontinenta, a u avgustu ove godine, u Podgorici će ponovo igrati 16 najboljih selekcija u uzrastu kadetkinja", saopšteno je iz Rukometnog saveza.

Crna Gora je u novembru prošle godine bila jedan od domaćina EHF Euro za žene, a 2021. godine bila jedina država na planeti koja je organizovala dva olimpijska kvalifikaciona turnira pod okriljem Svjetske rukometne federacije (IHF).

"Jasno je da je Rukometni savez Crne Gore prepoznat kao uspješan domaćin koji može da odgovori visokim međunarodnim standardima", piše u saopštenju te asocijacije.