"Lavice" parirale 40 minuta, pa ubjedljivo poražene u Norveškoj

Serijom 5:0 sredinom drugog poluvremena Norveška je slomila otpor crnogorskih rukometašica u Erstu (34:25)

9697 pregleda 132 reakcija 6 komentar(a)
Lavice vodile na poluvremenu, ali Norveška ima veći izbor igračica, Foto: RSCG
Lavice vodile na poluvremenu, ali Norveška ima veći izbor igračica, Foto: RSCG

Norevška je u prvom prijateljskom meču večeras savaldala crnogorske rukometašice sa 34:25.

Očekivan ishod, ali rezultat koji ne odslikava pravi odnos snaga na terenu u prijateljskoj utakmici u okviru EHF sedmice...

Norveška je slavila protiv značajno oslabljenih „lavica“, koje su igrale sjajno do 40. minuta i hrabro parirale aktuelnim šampionkama Evrope i svijeta.

Kvalitet i šira rotacija na kraju su došli do izražaja, ali izabranice selektorke Bojane Popović mogu da budu zadovoljne, jer je bilo mnogo pozitivnih stvari u njihovoj igri.

Crna Gora je imala minimalnu prednost na poluvremenu (13:12), držala se do sredine drugog poluvremena kada je uslijedio pad u igri.

Domaćin je zaigrao odbranu 5-1 i nošen sjajnom podrškom pune dvorane u gradiću Ersta, natjerao naše djevojke da naprave nekoliko tehničkih grešaka. Norveška je lako stizala do golova i poslije serije 5:0 povela 23:18, što joj je trasiralo put ka pobjedi.

Jelena Despotović je na povratku u nacionalni tim nakon porođaja pokazala koliko je značajna u rotaciji - bila je najefikasnija sa sedam golova, a odličan meč odigrala je i Nina Bulatović koja je upisala pet.

Ivona Pavićević je postigla četiri, Itana Grbić dva, Tatjana Brnović dva, a u strijelce su se još upisale Dijana Ujkić, Matea Pletikosić, Ivana Godeč i Tanja Ašanin.

Marina Rajčić je imala zapaženo izdanje na golu sa osam odbrana, a na debiju u seniorskoj reprezentaciji, Andrea Škerović je upisala tri intervencije.

Novi duel protiv Norveške zakazan je za subotu sa početkom u 16.16 sati.

Bonus video: