Bojana Popović: Čudno suđenje za prijateljsku utakmicu

U prvom prijatejskom meču u gradiću Ersta, crnogorske rukometašice poražene su od Norveške sa 34:25, iako su vodile golom razlike na poluvremenu

9798 pregleda 8 komentar(a)
Neuigranost i sudijske greške uticale na veliku rezultatsku razliku, Foto: Boris Pejović
Neuigranost i sudijske greške uticale na veliku rezultatsku razliku, Foto: Boris Pejović

U prvom prijatejskom meču u gradiću Ersta, crnogorske rukometašice poražene su od Norveške sa 34:25, iako su vodile golom razlike na poluvremenu.

Selektorka Bojana Popović bila je zadovoljna igrom u prvih 45 minuta.

"Zadovoljne smo onim što smo odradile u prvih 45 minuta, vodile smo odličnu borbu i nadigrale Norveške u tom dijelu utakmice. Čudno suđenje domaćih sudija i pad u igri koji nam se desio u posljednjih 15 minuta... Rezultat sudijskih odluka i tehničkih grešaka u igri bekova sa pivotima, uslovio je ovakav rezultat. Pokušale smo da se vratimo u finišu meča, ali nam to nije uspjelo. Činjenica je ipak, da rezultat nije realan, poklonile smo im 10 ili 12 golova u drugom poluvremenu i bilo je nemoguće da se vratimo. Utisak je potpuno drugačiji u odnosu na rezultat, ali moramo da analiziramo igru iz ovog meča, kako nam se u subotu ne bi ponovile neke greške, iako sam svjesna da su neke bile i očekivane zbog potrebe da rotiramo neke igračice.

U subotu od 16,16 sati je druga provjera za "lavice" sa prvakinjama Evrope i svijeta.

"Despotović, Pletikosić, Grbić i Ašanin nikada nijesu imale priliku da igraju zajedno u bekovskoj liniji, uz to i Ćorović je u finišu dala svoj doprinos, a utisak je da su odlično sarađivale, iako naravno ima prostora za napredak. Despotović se vratila poslije duže pauze, imala ozbiljnu ulogu i to je iznijela odlično. Rajčić je odlično branila dok je odbrana bila postavljena na pravi način, a nije mogla da zaustavi kontre, koje su bile posljedice naših grešaka u igri bekova sa pivotom", objasnila je Popović.

Bonus video: