Kad i poraz hrabri - rukometašice Crne Gore pružile sjajan otpor Norveškoj

Tim Bojane Popović je dugo odolijevao aktuelnom svjetskom i evropskom prvaku, u 2. poluvremenu izjednačio na 17:17, na 20:19 za domaće imao nekoliko napada da izjednači, ali nije uspio

35789 pregleda 7 komentar(a)
Upisala po šest golova i asistencija: Itana Grbić, Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk
Upisala po šest golova i asistencija: Itana Grbić, Foto: Denis Dukovski/24rakomet.mk

Dva poraza na turneji, ali i rezultati koji hrabre - iako su bile u kombinovanom sastavu, bez čak pet igračica iz startne postave sa Evropskog prvenstva, rukometašice Crne Gore su izgubile od Norveške 27:23.

Tim Bojane Popović je poveo 3:1, ali su domaće serijom 9:1, u kojoj su poi tri gola dale Emili Arncen i Nora Merk, preokrenule na 10:4.

Pomislilo se da je sve riješeno, ali je Crna Gora do poluvremena prišla na 15:12.

„Lavice” su period dobre igre produžile i na početku 2. poluvremena, pa je Tatjana Brnović, na asistenciju Itane Grbić, u 38. minutu izjednačila na 17:17.

Gošće su poslije toga dva puta prišle na minimalni zaostatak (20:19 i 21:20), ali je Stine Oftedal u 53. minutu povisila na 25:21 i otklonila sve dileme.

Grbićeva je bila najefikasnija sa šest golova (imala i šest asistencija), Brnovićeva i Jelena Despotović su postigle po četiri, Ivana Godeč tri, Ivona Pavićević dva, a Tanja Ašanin, Anastasija Marsenić, Nina Bulatović i Matea Pletikosić po jedan.

Marina Rajčić je odbranila devet, a Andrea Škerović jedan šut.

U domaćem timu najbolje su bile Merk sa pet, te Stine Skogrand i Suniva Naes Andersen sa po četiri pogotka, dok je Marije Davidsen imala devet odbrana.

„Lavice” su u Norvešku otišle bez golmanke Marte Batinović, te startne bekovske postave sa EHF Eura - Đurđine Jauković, Milene Raičević i Đurđine Malović.

Uzgred, poslije bronze u Ljubljani od nacionalnog tima se oprostila dugogodišnja kapitenka Jovanka Radičević.

Prije dva dana, Crna Gora je izgubila od Norveške 34:25, iako je na poluvremenu vodila 13:12.

NORVEŠKA - CRNA GORA 27:23 (15:12)

Volda - „Volda kampus Šparebank arena”. Gledalaca: 2.196. Sudije: Dašić i Husomanović (Norveška). Sedmerci: Norveška 5 (3), Crna Gora 3 (3). Isključenja: Norveška 6, Crna Gora 12 minuta.

Norveška: Davidsen (devet odbrana), Rosok, Arncen 3, Vale-Dal, Ordal, Skogrand 4 (2), Merk 5 (1), Oftedal 2, Dale-Bratset 1, Brejstel 2, Ingstad 2, Berg, Bakerud, Novak, Reistad 2, Hovden 2, Andersen 4, Share.

Crna Gora: Rajčić (devet odbrana), Škerović (jedna odbrana), Ašanin 1, Popović, Pletikosić 1, Marsenić 1, Agović, Ćorović, Kadović, Ujkić, Brnović 4, Bulatović 1, Pavićević 2, Alivodić, Godeč 3, Despotović 4, Grbić 6 (3).

Bonus video: