Bojana Popović: Nismo poklanjale golove, Norvežanke su morale da igraju do kraja da slome naš otpor

Selektorka Crne Gore zadovoljna izdanjima u dva duela sa najboljom reprezentacijom svijeta

2711 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

U kombinovanom sastavu, rukometašice Crne Gore su otputovale na megdane najboljoj reprezentaciji na svijetu - Norveškoj.

I pokazale su da ona bronza iz Ljubljane nije bila slučajna, da Bojana Popović na raspolaganju ima dosta kvalitetnih igračica, što se potvrdilo i danas u porazu u Voldi (27:23).

„Iza nas je dobra sedmica koju smo iskoristile na najbolji mogući način i to protiv najbolje reprezentacije na svijetu. Protivnik je izazvao maksimalan pristup u oba meča, naročito u drugom, u kojem smo parirale tokom svih 60 minuta. Za razliku od prvog duela, danas smo napravile manje tehničkih grešaka. Norvežankama je zbog toga bilo teže, nismo im poklanjale golove i morale su da igraju do kraja da bi slomile naš otpor”, rekla je Popovićeva.

Poraze, naravno, ne bi trebalo slaviti, ali igra „lavica” hrabri, pogotovo Jelene Despotović, koja je nakon duge pauze igrala u napadu i na dva meča dala 11 golova.

„Sve djevojke su ostale zdrave i to je dodatni razlog za zadovoljstvo, pred kraj klupske sezone koji ih očekuje. Vidjele smo neke igračice koje polako ulaze u reprezentaciju, neke koje su se vratile u nacionalni tim i spremamo se na pravi način za ono što nas očekuje do kraja godine. Najvažnije je svakako Svjetsko prvenstvo”, istakla je selektorka.

Bonus video: