Bojana Popović: Favoriti smo, međusobni dueli sa Srbijom će odlučiti o prvom mjestu

"Mnogo je vremena do oktobra i početka kvalifikacija, prvo moramo da vidimo raspored, ali jasno je da će ti mečevi u kvalifikacijama biti značajni, jer će nakon njih uvijek uslijediti neki važan izazov", kaže selektorka "lavica"

4383 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Crnogorske rukometašice imaju dobre šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, poručila je selektorka Bojana Popović nakon današnjeg žrijeba kvalifikacionih grupa.

"Lavice" su u grupi 6 sa Srbijom, Turskom i Bugarskom.

"Realno je da smo uz Srbiju favoriti kvalifikacione grupe i da će naši međusobni dueli odlučivati o prvom mjestu. Srbija je igrala protiv Turske u baražu za Svjetsko prvenstvo i u tom dvomeču koji je odigran nedavno vidjelo se kolika je razlika između tih timova, odnosno da je Srbija mnogo bolja", rekla je Bojana Popović.

Kvalifikacije počinju u oktobru.

"Mnogo je vremena do oktobra i početka kvalifikacija, prvo moramo da vidimo raspored, ali jasno je da će ti mečevi u kvalifikacijama biti značajni, jer će nakon njih uvijek uslijediti neki važan izazov. U oktobru naime, imamo kvalifikacione mečeve koji su priprema za Svjetsko prvenstvu, dok u februaru imamo dva duela koji su uvertira za olimpijski kvalifikacioni turnir. Turska i Bugarska su po kvalitetu iza nas, ali sigurno je da će biti borbeni i da se neće predavati, jer je Evropsko prvenstvo prošireno i svako vidi svoju šansu", istakao je Popović.

Bonus video: