Lazović: Vjerujem da ću se sljedeće sezone nikad jača vratiti na teren

"Vjerujem da ću za sljedeću sezonu biti spremna. Međutim, ako bude i jedan promil mogućnosti da mi povratak rukometu ugrozi zdravlje, nastaviću sa trenerskim poslom, kako bih na nove generacije mogla da prenesem stečeno znanje", rekla je Suzana Lazović.
135 pregleda 1 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelević
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2017. 12:39h

Godinama je predstavljala bedem pred golom Budućnosti, a nerijetko i prijetnju za najbolje odbrane Evrope, ali će sljedeću sezonu zbog problema sa povredama Suzana Lazović provesti u novoj ulozi - zajedno sa Bojanom Popović predvodiće mladu ekipu Budućnosti u Regionalnoj ligi.

Zbog komplikacija poslije operacije vrata, Suzani je propisano strogo mirovanje do decembra, a onda treninzi. Međutim na prave rukometne treninge moraće da sačeka najmanje do juna.

"Za mene je ovo novo iskustvo jer sam bila aktivna igračica. Do juna ću pomagati Bojani Popović da novu generaciju izvedemo na pravi put i ukažemo im na greške. Naš cilj će biti da se što više igračica iz te selekcije priključi prvom timu, kao i da dvije tri igračice budu dio ekipe na Igrama u Tokiju", rekla je Suzana Lazović.

Igračka karijera crnogorske reprezentativke nažalost dovedena je u pitanje, ali ona vjeruje da će se vratiti na teren sljedeće sezone..

"Vjerujem da ću se uz ovu djecu napuniti pozitivne energije do juna. Njihovi osmijesi mi daju snagu. Sigurna sam da ću se u junu vratiti još bolja na teren".

Uporedo sa radom sa najmlađima Suzana će nestrpljivo čekati i kontrolu nakon koje će znati više o nastavku karijere.

"Kontrolni pregled magnetnom rezonancom zakazan je za kraj novembra. Sigurno je da neću igrati do juna, a ako bude pozitivan odgovor poslije kontrole od januara bi se polako vratila treninzima. Vjerujem da ću za sljedeću sezonu biti spremna. Međutim, ako bude i jedan promil mogućnosti da mi povratak rukometu ugrozi zdravlje, nastaviću sa trenerskim poslom, kako bih na nove generacije mogla da prenesem stečeno znanje."

U sljedećoj sezoni će imati priliku da sarađuje sa Bojanom Popović, ali u novoj trenerskoj ulozi.

"Bojana je igrač svjetske klase i mislim da se još nije rodio takav talenat. Boga molimo da bude jedan takav igrač koji će u svakoj sekundi znati i napad i odbranu i da riješi svaku situaciju. Nadam se i da će moj prvi trener Dragan Adžić biti ponosan na mene", rekla je emotivna Suzana Lazović.

Bonus video: