"Plave" protiv Vardara i Krima na otvaranju nove sezone

Podmlađena ekipa Dragana Adžića odmjeriće snage sa vicešampionom Evrope sastavom Vardara, kao i Krimom, koji je pojačao sastav tokom pauze između dvije sezone.
0 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Milena Knežević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.09.2017. 11:16h

Rukometašice Budućnosti novu sezonu otvoriće nastupom na prvom turniru Regionalne lige, koji će se od srijede do petka održati u Podgorici.

Podmlađena ekipa Dragana Adžića odmjeriće snage sa vicešampionom Evrope sastavom Vardara, kao i Krimom, koji je pojačao sastav tokom pauze između dvije sezone.

"Znamo da smo dosta podmladili tim i vjerujem da ćemo u predstojećim utakmicama pokazati šta smo radili u pripremnom periodu. Već smo igrali i sa Krimom i Vardarom tokom priprema. Nismo se pokazali u pravom svjetlu, ali vjerujem da hoćemo u sljedeća dva meča", rekla je kapitenka Milena Raičević.

U sljedećoj sezoni mnogo se očekuje i od ubojiti Đurđine Jauković.

"Čekaju nas dva teška meča. Dobro znamo i Krim i Vardar. Oni su favoriti, ali moj tim se lako ne predaje. Dosta smo analizirali greške u mečevima tokom priprema i nadam se da ćemo ih sada ispraviti. Odbrana je naše najjače oružje i iz dobre defanzive treba da dolazimo do golova iz tranzicije", istakla je Đina Jauković.

"Plave" će protiv Vardara igrati u srijedu od 19 sati, dok će u istom terminu dva dana kasnije odmjeriti snage sa Krimom.

Ulaz u dvoranu "Verde" biće besplatan.

Turnir Regionalne lige:

Budućnost - Vardar (srijeda, 19.00h) Krim - Vardar (četvrtak, 19.00h) Budućnost - Krim (petak, 19.00h)

Regionalna liga i za mlade

Prvi put će se igrati i Regionalna liga za mlade rukometašice. Igračice rođene 1998. godine i mlađe imaće priliku za dokazivanje u konkurenciji vršnjakinja iz regiona.

Na prvom turniru će pored Budućnosti i Krima nastupiti i reprezentacija Makedonije sačinjena od mladih igračica, koja će zamijeniti Vardar. "Plave" će u ovom takmičenju voditi proslavljena reprezentativka Bojana Popović, kao i Suzana Lazović, koja zbog problema sa povredom neće konkurisati za tim Podgoričanki u novoj sezoni.

"Generacija koja će se takmičiti u Regionalnoj ligi je miks talentovanih igračica rođenih 1998 i 2000. godine, a među njima je nekoliko perspektivnih djevojčica rođenih 2002. Za mene je ovo nova uloga, uz ovu koju već obavljam u prvom timu Budućnosti. Klub je promjenom strategije pokazao da će u budućnosti se uglavnom oslanjati na mlađe igrače. Iz ovih generacija ćemo tražiti igrače za prvi tim Budućnosti, ali i reprezentaciju Crne Gore. Čeka ih mnogo rada da bi došli do prvog tima. Testirane su i neke djevojčice iz Nikšića rođene 2000. godine. Želimo da imamo uvid u mogućnosti svih igračica, koje ćemo pratiti u predstojećem periodu. Trudiću se da ovoj djeci dam ono što im nedostaje u ovom periodu, prije svega na tehnici. Regionalna liga će ovim djevojčicama mnogo značiti jer im nedostaje kvalitetno takmičenje. Želimo da izvučenom što više igračica za budućnost", istakla je Bojana Popović.

Budućnost će protiv makedonske reprezentacije igrati u srijedu od 17 sati, a dva dana kasnije takođe 17 rival će biti Krim.

Bonus video: