Simić: Kosovo i BiH kvalitetom ispod nas, sve osim četiri boda biće neuspjeh

"Ako dobijemo Kosovo svakako bih utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom gledao kao podjednako važnu, zbog činjenice da taj meč igramo u 'Morači' pred našom publikom, a tu ne želimo nikome da poklanjamo bodove"

10864 pregleda 1 komentar(a)
Simić, Foto: IHF
Simić, Foto: IHF

Kosovo i Bosna i Hercegiovina "poklonili" su se klasi "lavova" na startu kvalifikacija, a golman rukometaša Crne Gore Nebojša Simić nema dilemu da bi slično moralo da bude i na naredna dva meča sa istim rivalima.

Momci Vlada Šole kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljaju utakmicama protiv pomenutih rivala u Prištini i Podgorici, a već u četvrtak protiv Kosova mogli bi da "kupe" kartu za šampionat u Njemačkoj.

"Ako dobijemo Kosovo svakako bih utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom gledao kao podjednako važnu, zbog činjenice da taj meč igramo u 'Morači' pred našom publikom, a tu ne želimo nikome da poklanjamo bodove", poručio je Simić.

Slovenija će biti prva u našoj kvalifikacionoj grupi, a dalje ide i drugoplasirana selekcija, vjerovatno i trećeplasirana...

"Lijepo je otići kao drugoplasirani na Evropsko prvenstvo - značilo bi nam i dalje za baraž, a mislim da smo i pokazali da smo dosta bliži kvalitetu Slovenije, nego preostalim ekipama u grupi", nema dilemu Simić.

Ipak, opuštanja ne smije da bude.

"Najbitnije, kao i na početku, jeste da ove dvije selekcije ne shvatimo zdravo za gotovo, već da maksimalno ozbiljno i jako krenemo od prvog minuta i da bukvalno kao na prethodnim utakmicama one budu riješene nakon prvog poluvremena. Nadam se da ćemo opet pokazati nivo igre koji smo dostigli i da ovakvim ekipama nećemo ostaviti puno prostora da se nadaju bodovima", dodao je miljenik navijača Crne Gore.

Simić
Simićfoto: Stefan Ivanović/RSCG

Prvi meč sa Kosovom, koji je u Podgorici poražen sa 29:20, na programu je u četvrtak od 20.15 sati.

"Iskreno, Kosovo je blizu kvaliteta Rumuniji koju je ranije iznanadilo, a mi smo trenutno nivo iznad toga i smatram da ćemo samo mi biti odgovorni za ishod utakmice u Prištini. Ako dođeš na meč nekoncentrisan i dozvoliš im da 'namirišu krv' i podignu samopouzdanje to može da bude opasno, kao što smo dozvolili Grčkoj u gostima", opominje Simić.

Recept je jasan.

"Treba da uđemo kao u meč u Bosni i Hercegivini (lavovi slavili 36:25), kada se vidjelo da ne mogu da nas isprate i kada se vidjelo da su nivo ispod nas. Moramo biti realni - dostigli smo nivo, ne treba bježati od odgovornosti i uloge favorita u ova dva meča. Ponavljam, bliži smo Sloveniji po kvalitetu i za mene sve osim četiri je neuspjeh. Na prva dva meča smo pokazali našu moć, dobili smo ih bez velike neizvjesnosti i nadamo se da ćemo u tom ritmu nastaviti i ova dva duela", jasan je crnogorski golman.

Sa jučerašnjeg treninga 'lavova'
Sa jučerašnjeg treninga "lavova"foto: Stefan Ivanović/RSCG

Nakon toga u nedjelju u "Moraču" stiže BiH - 18.00h.

"Slovenija je 'krvavo i mučki' uspjela da odnese bodove iz Podgorice, a sa tim se ne može pohvaliti dosta reprezentacija. Sigurno da ne želimo da BiH bude jedna od selekcija koja je slavila u Morači", podvukao je Simić

Šampionat Evrope održaće se u Njemačkoj, a to posebno raduje golmana Melsungena.

"Mnogo toga se organizuje tamo - bio je Eurobasket, biće i Evropsko prvenstvo u fudbalu - ta zemlja ima nevjerovatnu infrastrukturu, a i vjernu publiku. Njemci vole rukomet, dvorane su pune i radujem se što će tamo biti ovaj šampionat - posebno nakon mizerije u Poljskoj gdje smo na Svjetskom prvenstvu igrali pred 100 ljudi u sali", zaključio je Simić.

"Lavovima" su se danas priključili Branko Vujović i Stefan Čavor, momke Vlada Šole danas očekuju dva treninga, a sjutra kreću za Prištinu.

Bonus video: