Nema prenosa utakmice Kosovo - Crna Gora, iz RTCG poručuju: Arena sport tražila nerealno visoku cifru

„Ponuđena cijena vlasnika TV prava za prenos večerašnje utakmice bila je nerealno visoka, višestruko veća od tržišne. Ovo nije prvi put da se RTCG suočava sa ovakvim pristupom regionalnih TV kuća, koje su otkupile najvažnija reprezentativna takmičenja”, piše u odgovoru urednika Sportskog programa TVCG, Dragiše Dedića

29461 pregleda 256 reakcija 45 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore na sinoćnjem treningu u Prištini, Foto: RSCG
Rukometaši Crne Gore na sinoćnjem treningu u Prištini, Foto: RSCG

Utakmica 5. kola grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj između rukometaša Kosova i Crne Gore, koja se večeras u 20.15 časova igra u Prištini, neće moći da se gleda u našoj zemlji.

Iz Radio-televizije Crne Gore su u odgovoru na pitanja „Vijesti” napomenuli da su željeli da otkupe TV prava za taj meč, ali da je Arena sport, koja je njihov vlasnik, tražila previše novca.

„TVCG je planirala da prenosi utakmicu Kosovo - Crna Gora u okviru 5. kola grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, međutim, vlasnik TV prava za ovu utakmicu, ali i cjelokupnog ciklusa kvalifikacija na regionalnom nivou je Arena sport, koju smo kontaktirali za otkup TV prava, ne samo za večerašnju utakmicu, nego i za sve prethodne gostujuće mečeve reprezentacije Crne Gore. Ponuđena cijena vlasnika TV prava za prenos večerašnje utakmice bila je nerealno visoka, višestruko veća od tržišne. Ovo nije prvi put da se RTCG suočava sa ovakvim pristupom regionalnih TV kuća (posebno kada su u pitanju utakmice crnogorskih reprezentativnih selekcija), koje su otkupile najvažnija reprezentativna takmičenja, a TV prava žele da prodaju pod uslovima koji prevazilaze finansijske mogućnosti Javnog servisa”, piše u odgovoru urednika Sportskog programa TVCG, Dragiše Dedića.

Zanimljivo je da je Arena sport dozvolila Radio televiziji Kosova da prenosi meč, ali samo na svom tržištu.

Problem je što i televizija koja je u vlasništvu Telekoma Srbije ne želi da na svojim kanalima prenosi utakmice Kosova, zbog čega će gledaoci u Crnoj Gori meč moći da gledaju samo preko platforme Evropske rukometne federacije - EHFTV.

RTCG nije prenosila ni meč sa Slovenijom iz Kopra u martu, ali je Arena sport pustila signal na svom kanalu.

Bonus video: