Šola realan: Bili smo u grču, moramo da igramo sa kudikamo više samopouzdanja

„Sigurno nije bio naš najbolji meč, ali smo pokazali karakter kad je bilo najbitnije i da želimo da idemo na veliko prvenstvo. Ne zadovoljavamo se 3. mjestom. Izgubili smo, nažalost, trku za prvo, ali nismo za 2. mjesto i želimo da ga osvojimo, zbog lakšeg žrijeba”, poručio je Branko Vujović

11821 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës
Foto: Federata e Hendbollit e Kosovës

Pobjedom nad Kosovom (26:24), rukometaši Crne Gore su obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj makar kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz osam grupa.

Selektor Vlado Šola, ipak, nije bio zadovoljan, jer je njegova ekipa previše puta dozvolila domaćima da se vrate u igru.

„Igrali smo u grču. To se vidjelo kad dođemo na četiri-pet razlike, umjesto da prelomimo utakmicu, damo zicer ili povučemo kontru, bili smo u grču. To moramo da promijenimo i igramo sa kudikamo više samopouzdanja”, rekao je hrvatski stručnjak.

„Lavovi” su u prvih 30 minuta primili šest golova, u drugih 30 tri puta više.

„U 1. poluvremenu smo igrali dobro u odbrani, na momente i odlično, a imali smo i veliku podršku golmana. U nastavku smo primili dosta golova sa sredine, uvukla se nesigurnost u napadu i na tome moramo da radimo”.

Crna Gora u nedjelju u „Morači” dočekuje BiH, a dovoljan joj je i bod da ostane 2. u grupi 7.

„Cilj je ispunjen, ali moramo da pobijedimo Bosnu zbog našeg rejtinga i samopouzdanja. I ljudi koji će ući u dvoranu zaslužuju našu pobjedu. Volio bih da sa mnogo manje grča odigramo tu utakmicu, vjerujem da ćemo to i učiniti”, poručio je Šola.

Luka Radović je dobio šansu umjesto Mirka Radovića na desnom krilu i tri puta zatresao mrežu Harisa Beriše.

„Debitantska tri gola su jako bitna za samopouzdanje i nastavak reprezentativne karijere. Hvala saigračima i svima na ukazanoj prilici. Nadam se da će sljedeće Evropsko prvenstvo biti moje prvo, plasman je bio osnovni cilj ekipe. To je bilo i realno, ali sada se okrećemo utakmici sa BiH u ‘Morači’. Ona nam je jako bitna, želimo da uzmemo dva boda i na pravi način završimo kvalifikacije”, naglasio je 25-godišnji Nikšićanin.

Njegov sugrađanin i vršnjak, Branko Vujović, bio je najefikasniji sa sedam pogodaka, ali ni on nije zadovoljan izdanjem.

„Najvažnija je pobjeda. Sigurno nije bio naš najbolji meč, ali smo pokazali karakter kad je bilo najbitnije i da želimo da idemo na veliko prvenstvo. Ne zadovoljavamo se 3. mjestom. Izgubili smo, nažalost, trku za prvo, ali nismo za 2. mjesto i želimo da ga osvojimo, zbog lakšeg žrijeba”, poručio je fenomenalni desni bek.

Bonus video: