"Lavovi" žele da odbrane drugo mjesto, Vujović: BiH je sada drugačija ekipa, ali kod kuće se mi pitamo

Crnogorski rukometaši u nedjelju zatvaraju kvalifikacije za EP, remi garantuje poziciju broj dva

5717 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Vujović, Foto: IHF
Miloš Vujović, Foto: IHF

Crnogorski rukometaši su rutinskim pobjedama nad Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, koje su savladali dva puta, kolo prije kraja osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

I time su ispunili glavni cilj, prošli iz grupe u kojoj se ispostavilo da nisu mogli da pariraju Sloveniji koja ih je savladala oba puta, a sada na pravi način "lavovi" žele da završe kvalifikacije i odbrane drugo mjesto u grupi.

U nedjelju u "Morači" gostuje Bosna i Hercegovina (18 sati) u posljednjem meču, našoj selekciji je i remi dovoljan za poziciju broj dva.

"Jesmo se kvalifikovali, ali je utakmica veoma bitna, jer želimo drugo mjesto. Vjerujem da ćemo završiti posao onako kako smo zamislili, ali moramo da shvatimo BiH veoma ozbiljno, kao što je bio slučaj u Sarajevu. Tada je rival bio u padu, sada se pokazalo da je dobra ekipa, i to je dokazao pobjedom nad Slovenijom. Ipak, domaćini smo i navijači očekuju da damo maksimum", kaže krilo Miloš Vujović.

"Smatram da smo bolji, ali neće biti lako. Bosanci dolaze rasterećeni, motivisani da naprave još jedno iznenađenje", dodao je Vujović.

Crna Gora je u oktobru prošle godine bila ubjedljiva u Sarajevu, slavila je 36:25.

"BiH je totalno drugačija ekipa sada nego kada smo se prvi put sastali. Golman Benjamin Burić ima ogroman značaj za njihovu igru, glavni im je igrač i u dobroj je formi. Imao je 11 odbrana protiv Slovenije, ali i mi imamo Nebojšu Simića", poručio je desni bek Stefan Čavor.

Crna Gora je u četvrtak savladala Kosovo, ali nije oduševila.

"Bilo je dosta oscilacija u Prištini. Nismo odigrali kako treba. Ali, takvi mečevi su dosta teški, i na prvom gostovanju Kosovu smo se mučili. Na kraju je najbitnija pobjeda i sada smo fokusrani na BiH, jer želimo da na pravi način završimo kvalifikacije", istakao je Čavor.

Navijači, kao i uvijek, mogu da imaju bitnu ulogu.

"Navijači su nam igrač više. Svaka reprezentacija koja dolazi zna koliko je teško igrati protiv nas u punoj "Morači". Očekujem da tako bude i ovog puta", zaključio je Čavor.

Bonus video: