"Morača" ispraća "lavove" u Njemačku

Crnogorski rukometaši protiv Bosne i Hercegovine (18 h) igraju za drugo mjesto, plasman u Njemačku "lavovi" obezbijedili pobjedom u Prištini

10576 pregleda 6 komentar(a)
Čavor se nada pobjedi u huku "Morače" za lakši žrijeb na EP, Foto: RSCG
Čavor se nada pobjedi u huku "Morače" za lakši žrijeb na EP, Foto: RSCG

Crnogorski rukometaši, koji su u četvrtak pobjedom nad Kosovom osigurali plasman na Evropsko prvenstvo, danas u “Morači” igraju protiv Bosne i Hercegovine (18 h) u posljednjem kolu kvalifikacija. Tim Vlada Šole bi i remijem odbranio drugo mjesto.

Crnogorski rukometaši su rutinskim pobjedama nad Bosnom i Hercegovinom i Kosovom, koje su savladali dva puta, kolo prije kraja, osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

Time su ispunili glavni cilj, prošli iz grupe u kojoj se ispostavilo da nisu mogli da pariraju Sloveniji koja ih je savladala oba puta, a sada na pravi način “lavovi” žele da završe kvalifikacije i odbrane drugo mjesto u grupi.

Večeras od 18 sati u “Morači” gostuje Bosna i Hercegovina u posljednjem meču grupe 7, našoj selekciji je i remi dovoljan za poziciju broj dva koja bi donijela bolju poziciju pred žrijeb.

Ali, tim renomea Crne Gore, pogotovo na svom terenu koji je “gušio” i jače selekcije, niti želi niti treba da kalkuliše.

- Jesmo se kvalifikovali, ali je utakmica veoma bitna, jer želimo drugo mjesto. Vjerujem da ćemo završiti posao onako kako smo zamislili, ali moramo da shvatimo Bosnu i Hercegovinu veoma ozbiljno, kao što je to bio slučaj u Sarajevu. Tada je rival bio u padu, sada se pokazalo da je dobra ekipa, i to je potvrdio pobjedom nad Slovenijom. Ipak, domaćini smo i navijači očekuju da damo maksimum - kaže krilo Miloš Vujović.

Opuštanje je zabranjeno.

- Slovenija je napravila veliku stvar time što je postala prva selekcija koja nas je pobijedila u “Morači”. Više to ne želimo da priuštimo bilo kojoj ekipi jer naši navijači to nisu zaslužili - nalazi Vujović dodatni motiv pred današnji okršaj sa komšijama.

Crna Gora je u oktobru prošle godine bila ubjedljiva u Sarajevu, slavila je 36:25.

- Smatram da smo bolji, ali neće biti lako. Bosanci dolaze rasterećeni, motivisani da naprave još jedno iznenađenje. U prvoj utakmici smo slavili 11 razlike, to nam dosta olakšava posao, ali je bitno da ponovimo igru iz tog duela, ako ne i da pružimo više - istakao je Vujović.

Stefan Čavor tvrdi da je BiH sada bolja ekipa nego prije pola godine.

- BiH je totalno drugačija ekipa sada nego kada smo se prvi put sastali. Golman Benjamin Burić ima ogroman značaj za njihovu igru, glavni im je igrač i u dobroj je formi. Imao je 11 odbrana protiv Slovenije, ali i mi imamo Nebojšu Simića - poručio je desni bek.

Crna Gora je u četvrtak savladala Kosovo. Nije rizikovala (26:24), ali nije ni oduševila.

- Bilo je dosta oscilacija u Prištini. Nismo odigrali kako treba, ali takvi mečevi su dosta teški. I na prvom gostovanju Kosovu smo se mučili. Na kraju je najbitnija pobjeda i sada smo fokusirani na Bosnu i Hercegovinu, jer želimo da na pravi način završimo kvalifikacije - istakao je Čavor.

Navijači, kao i uvijek, mogu da imaju bitnu ulogu.

- Navijači su nam igrač više. Svaka reprezentacija koja dolazi zna koliko je teško igrati protiv nas u punoj “Morači”. Očekujem da tako bude i ovog puta”, zaključio je Čavor.

Bonus video: