Poraz od BiH u "Morači", Crna Gora sa treće pozicije ide na Evropsko prvenstvo

Crna Gora - BiH 23:25. "Lavovima" i bod bio dovoljan za drugu poziciju, ali na kraju završili na trećem mjestu i na Evropsko prvenstvo otišli kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije

42057 pregleda 180 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Više od deceniju, Morača je bila neosvojiva tvrđava, u kojoj su padale najveće rukometne velesile, a onda je za manje od dva mjeseca dva puta pokorena - nakon Slovenije, "lavovi" su potonuli i protiv BiH (23:25), pa će na Evropsko prvenstvo ići kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

Samim tim, u Njemačkoj će ih čekati veoma težak posao, jer će na žrijebu biti u nepovlašćenoj poziciji. I vjerovatno će sedmi nastup na kontinentalnim šampionatima čekati sa 10. selektorom od obnavljanja nezavisnosti, jer je malo reći da Vlado Šola nije opravdao očekivanja.

Crna Gora je odlično počela utakmicu, povela 2:0 i prvi gol primila poslije četiri minuta.

Poslije pogotka Vasilija Kaluđerovića u 11. minutu "lavovi" su poveli 6:2, što je bila maksimalna prednost. Uslijedili su tada teški momenti, ekipa je bila sedam minuta bez pogotka, a gosti napravili seriju 5:0 i poslije pogotka Panića poveli 7:6.

Nakon toga BiH je vodila 8:7, 9:8 i 10:9, da bi onda Crna Gora poslije pogodaka Božovića i Radovića preokrenula - 11:10.

Na poluvremenu je BiH vodila 14:13, u nastavku konstantno bila u prednosti, u nekoliko navrata imala i četiri gola viška i na kraju stigla do pobjede.

Na poluvremenu utakmice organizovana je humanitarna akcija u organizaciji Devet dobrih žena i Rukometnog saveza. Navijači su na teren bacili plišane igračke, koji će biti poklonjeni vrtićima.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bili su Miloš Vujović i Luka Radović sa po šest golova.

Na drugoj strani je Mirko Herceg postigao sedam golova.

Bonus video: