Šola: Ja sam odgovoran za ovaj poraz

Crna Gora izgubila od Bosne i Hercegovine 25:23 u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

18250 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Vlado Šola, Foto: Luka Zeković
Vlado Šola, Foto: Luka Zeković

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Vlado Šola preuzeo je odgovornost za večerašnji poraz (25:23) od Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Lavovi" su u večeras pretrpjeli drugi poraz u "Morači" u ovim kvalifikacijama i na Euro otišli kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Prethodno je Crnu Goru u Podgorici savladala i Slovenija.

"Nije ugodno kada u ovako prekrasnoj atmosferi dva puta izgubite. Ja kao selektor snosim veliku odgovornost za ovaj poraz. Čestitam momcima na borbi i želji, ali smo danas promašili mnogo šuteva, koji su nas koštali samopouzdanja. To je dalo vjetar u leđa Bosni i Hercegovini. To je stvar fokusa. Puno stvari moramo da prođemo, ali treba analizirati ovu utakmicu i biti pametniji", rekao je Šola za RTCG nakon utakmice.

Od 35. minuta na terenu nije bilo Branka Vujovića, potom je Nebojšu Simića na golu zamijenio Nikola Matović.

"Branko vuče povredu još od utakmice sa Kosovom. Probao je danas, ali nije išlo, boljela ga je ruka. Simić je sam tražio izmjenu, jer je osjećao da mu ne ide u drugom poluvremenu. Vratio sam ga na gol u nadi da će proraditi. Svaki put kad smo došli na korak da izjednačiMo, mi bismo ili promašili zicer, ili bi njihov golman to odbranio", poručio je Šola.

Nebojša Simić je bio razočaran.

"Meni je ovo veliko razočaranje. Prvi put sam se osjećao u 'Morači', kad nas je publika na kraju bodrila, da to nismo zaslužili. Izgubili smo ovdje od Slovenije, koja je krvavo i mučki uzela bodove. BiH ih je iznijela kao iz gift šopa. Nadam se da je ovo upozorenje i otrežnjenje da ovako više ne može. Mislim da nam je izostala borbenost. Sami znamo da kada igramo sa većinom selekcija da kvalitativno nismo bolji od njih i da to moramo da nadomjestimo borbenošću, srcem i crnogorskim prkosom koji imamo. Noćas je došla ekipa od koje smo bolji. Po meni je ovo možda i najružnija utakmica. Čak i ono kad su nam Farska Ostrva bod uzela je vele-utakmica za ovo noćas", poručio je Simić.

Bonus video: