Žrijeb na stadionu u Diseldorfu: "Lavovi" čekaju rivale iz 4. šešira

Danas (17.45) žrijeb za Evropsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj

3807 pregleda 0 komentar(a)
Čeka ih pakleno težak posao: Rukometaši Crne Gore, Foto: RSCG / Vuk Raičević
Čeka ih pakleno težak posao: Rukometaši Crne Gore, Foto: RSCG / Vuk Raičević

Fudbalski stadion “Merkur Špil arena” u Diseldorfu, gdje će se na otvaranju Evropskog prvenstva igrati pred 50.000 ljubitelja rukometa, biće domaćin današnjeg žrijeba za šampionat koji se održava od 10. do 28. januara sljedeće godine.

Među 24 reprezentacije, čija će se imena naći u kuglicama, biće i Crna Gora, koja je sa tri poraza u martu i aprilu pala sa 1. na 3. mjesto u kvalifikacinoj grupi 7, a samim tim i završila u najgorem, četvrtom šeširu.

”Lavovi” ne mogu da igraju samo protiv ekipa od kojih imaju mnogo veći rejting - Švajcarske, Rumunije, Grčke, Gruzije i Farskih Ostrva, što znači da ih čeka pakleno težak zadatak u borbi da ponove uspjeh iz januara prošle godine u Mađarskoj, kada su bili 11. u Evropi. Ekipe će biti podijeljene u šest grupa sa po četiri selekcije, od kojih po dvije nastavljaju borbu u glavnoj fazi.

Žrijeb počinje u 17.45 časova, a već je određeno gdje će neke selekcije nastupati - Njemačka će biti u grupi A, u Diseldorfu i Berlin, Hrvatska u B, Manhajmu, Island u C, u Minhenu, Norveška u D, u Berlinu, branilac titule Švedska u E, u Manhajmu, a svjetski prvak Danska u F, u Minhenu.

Domaćini glavne faze će biti Hamburg i Keln, u kojem će se održati i završni vikend. “Lankses arena” u Kelnu je od 2010. organizator fajnl-fora Lige šampiona, pa ne čudi što je baš ona izabrana za borbe za medalje i posljednje vize za olimpijske kvalifikacione turnire...

Bonus video: