Bitke za Keln: Lipovinin Magdeburg juri prvi F4, blokbaster u Kilu

Danas i sjutra prvi mečevi četvrtfinala rukometne Lige šampiona

6840 pregleda 1 komentar(a)
"Biće to dvije brutalne utakmice": Duel Duvnjaka i Toft Hansena na ranijem meču Kila i PSŽ-a, Foto: Shutterstock
"Biće to dvije brutalne utakmice": Duel Duvnjaka i Toft Hansena na ranijem meču Kila i PSŽ-a, Foto: Shutterstock

Osam želja, četiri karte za Keln - rukometna Liga šampiona stigla je do četvrtfnala, večeras iz Plocka i Kila kreću bitke za "Lankses arenu", koja će 14. godinu zaredom biti domaćin fajnal-fora.

Prvi četvrtfinalni duel igraće se u Poljskoj, gdje će se "sudariti" domaća Visla i Magdeburg, za koji nastupa naš Vladan Lipovina.

Poljski vicešampion već je napravio iznenađenje u baražu, kada je nakon sedmeraca eliminisao francuski Nant, dok Magdeburg - nekadašnji šampion Evrope (1978, 1981, 2002) i aktuelni prvak Njemačke - juri prvi plasman na završni turnir.

"Visla je prvi put u četvrtfinalu i uvijek daje sve za trijumf. Već su savaldali jednog favorita, tako da znamo koliko težak posao nas očekuje", rekao je Poljak iz Magdeburga Pjotr Hrapkovski.

Pravi spektakl zakazan je u drugom meču dana (20.45h) između njemačkog i giganta i francuskog "drim tima" - Kila i Pari Sen Žermena.

"Biće to dvije brutalne utakmice", najavio je legendarni bek Kila Domagoj Duvnjak.

Njegov tim juriće petu zvjezdicu u Ligi šampiona, a PSŽ tek prvu, koju očajnički želi, a koja nikako da stigne u "grad svjetlosti" bez obzira na velika ulaganja posljednjih godina.

"Sveci" su protutnjali grupnom fazom (12 pobjeda i dva poraza) i sa vrha grupe A dočekali četvrtfinale. Ipak, i do kraja sezone moraće bez Nikole Karabatića koji ima upalu površinskih vena.

ČETVRTFINALE

Srijeda

18.45h Visla Plock - Magdeburg

20.45h Kil - PSŽ

Četvrtak

18.45h Vesprem - Kjelce

20.45h GOG Gudme - Barselona

Bonus video: