Šola: Grupa je izjednačena, možemo da igramo sa svima

„Naša grupa je možda naujednačenija od svih u smislu kvaliteta svih selekcija, a s druge strane to nam daje šansu da igramo sa svima. Vrlo bitno će biti u kakvom će stanju igrači doći na pripreme i kakva će im biti forma kada počne prvenstvo”, rekao je hrvatski stručnjak

12857 pregleda 56 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Do početka Evropskog prvenstva je osam mjeseci, a čini se da je već sada jasno da će Vlado Šola voditi „lavove” u Njemačkoj.

Deveti selektor, koji je potpisao kratkotrajni ugovor do kraja kvalifikacija i upisao pobjedu i tri poraza, od čega dva u „Morači”, gdje rukometaši Crne Gore nikada ranije nisu izgubili, bio je na žrijebu u Diseldorfu sa predsjednikom Saveza, Petrom Kapisodom.

To je jasan znak da će uskoro potpisati novi sporazum, a prokomentarisao je i žrijeb, na kojem su njegovi izabranici za rivale dobili Island, Mađarsku i Srbiju.

„Naša grupa je možda naujednačenija od svih u smislu kvaliteta svih selekcija, a s druge strane to nam daje šansu da igramo sa svima. Vrlo bitno će biti u kakvom će stanju igrači doći na pripreme i kakva će im biti forma kada počne prvenstvo”, rekao je Šola.

U evropskom rukometu nema nepoznanica.

„Svaka selekcija je vrlo kvalitetna, nema slabih rivala. Dobra stvar je činjenica da se možemo nositi s takvim rivalima, mislim da smo po mogućnostima u rangu s njima. Sve reprezentacije su željele da izbjegnu grupu u kojoj su Francuska i Njemačka, jer na prvu ruku izgleda nemoguće za proći, budući da u glavnu rundu idu samo dvije ekipe”, naglasio je hrvatski stručnjak.

Prvi rival u Olimpijskoj hali u Minhenu, 12. januara naredne godine, biće Mađarska. Potom slijede dueli sa „ribarima” i „orlovima”.

„Sasvim je svejedno s kim otvaramo prvenstvo, bitno je da ga otvorimo dobro”, jasan je Šola.

Bonus video: