Ko će podići pehar na Dan nezavisnosti; Lovćen i Rivijera u finalu prije finala: "I Rudar i Sutjeska imaju realne šanse"

Podgorica za vikend domaćin završnog turnira u Kupu Crne Gore za rukometaše i rukometašice

6655 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici Rudara, Budvanske rivijere i Lovćena sa direktorom lige, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Predstavnici Rudara, Budvanske rivijere i Lovćena sa direktorom lige, Foto: Stefan Ivanović/RSCG

Dan nezavisnosti tradicionalno je i dan kada rukometna Crna Gora dobija osvajača Kupa, a ove godine kada je u pitanju muška konkurencija derbi će se igrati dan ranije kada se u polufinalu sudare dva posljednja šampiona - Lovćen i Budvanska rivijera Budva.

Drugi polufinarni par na turniru koji će održati u "Bemax areni" u Podgorici čine Sutjeska i Rudar.

"Ne bih smatrao Lovćen i Budvansku rivijeru favoritima, jer jedan loš dan na ovakvom specifičnom takmičenju može da bude jako nezgodan. I ekipe iz drugog polufinala imaju realne šanse i mogu da očekuju da osvoje Kup", upozorio je na današnjem presu Vlatko Đonović, trener Lovćena.

Kada je u pitanju duel sa ekipom iz Budve, šef struke Lovćena istakao je da su za njega pripremali kao i za svaki drugi.

"Igrači se odlično poznaju, mislim da jedni druge ne možemo da iznanimo, a prevagu bi mogla da donesu dobra izdanja pojedinih igrača", dodao je Đonović.

12

puta je Kup Crne Gore osvajao Lovćen, a osim njega do pehara u ovom takmičenju stizali su još samo Berane (2007), Sutjeska (2008), Partizan Tivat (2016) i Komovi (2019)

Budvanska rivijera je dva puta bila prvak Crne Gore, a ove sezone će još jednom pokušati da prvi put zgrabi i pehar u Kupu.

"Lovćen je u blagoj prednosti u odnosu na ostale klubove, jer sigurno dolazi rasterećen kao šampion. Na nama je da iskoristimo neke njihove greške i slabosti u igri. Radi se o jednom meču, gdje jedan loš dan može da odluči osvajača, pa nadamo da ćemo odnosom, zalaganjem i energijom odigrati dobar turnir", poručio je Brano Božović, trener tima sa crnogorskog primorja.

Sutjeska bez predstavnika na presu, ispred Rudara govorio predsjednik

Drugi polufinalni par neće biti zvučan kao prvi, ali i Sutjeska i Rudar imaju svije snove.

Nestvarno zvuči, ali na današnjem presu u Podgorici klub iz Nikšića nije imao predstavnika - navodno je za sve "kriv" mejl.

"Uredno su obaviješteni, ali su nam javili da nisu pročitali mejl. Biću strog i reći da je neozbiljno da neko ne pročita mejl", rekao je Milorad Vujošević, direktor lige.

Ispred Rudara govorio je predsjednik kluba Igor Mašković.

"Osvajanjem trećem mjesta u prvenstvu ostvarili smo lijep uspjeh, a ulaskom u polufinale Kupa i neki naš cilj. Prošle sezone nismo uspjeli da uđemo u finale, tako da sada želimo da napravimo iskorak iako nas očekuje duel sa mladim timom Sutjeske koji je pokazao da zaslužuje mjesto na ovom turniru", istakao je Mašković.

ŽRK Budućnost za 16. trijumf u nizu

Kod dama, kao uostalom svih prethodnih godina, teško da može da bude drame, pošto će Budućnost biti apsolutni favorit u finalu protiv Rudara.

Evropski velikan iz Podgorice slavio je us vih prethodnih 15 izdanja Kupa.

MUŠKARCI, POLUFINALE

Subota

16.00h Lovćen - Budvanska rivijera Budva

18.30h Sutjeska - Rudar

FINALE

Nedjelja, 18.00h

ŽENE, FINALE

Nedjelja

15.00h Budućnost Bemax - Rudar

Bonus video: