Miloš Vujović osvojio Evropsku ligu

Lijevo krilo crnogorske reprezentacije dalo dva gola u pobjedi nad Granoljersom u finalu (36:31)

14480 pregleda 3 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Dani iz snova za Miloša Vujovića - crnogorski reprezentativac je u konkurenciji za najbolje krilo Evrope, a od danas će imati dodatni „štih” u rukama, jer je osvojio EHF Evropsku ligu.

Njegov Fuhse je u finalu u Flenzburgu zaustavio „ubicu” njemačkih klubova, Granoljers (36:31), i treći put u klupskoj istoriji osvojio drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje.

Tim iz Berlina je, zanimljivo, najbolji bio i 2015. i 2018. godine, a u finalima poražen 2017, 2019. i 2021. Do meča za trofej, dakle, nije dogurao samo prošle sezone u posljednjih osam godina, jer je 2020. takmičenje prekinuto zbog pandemije koronavirusa.

Španski tim je šokirao sve u četvrtfinalu eliminacijom Flenzburga, koji se već prijavio za organizaciju fajnl-fora nakon što je prvi meč u Kataloniji dobio 31:30, ali je u revanšu poražen 35:27!

Granoljers je u polufinalu na sjeveru Njemačke bio bolji i od Gepingena (31:29), a u finalu je vodio 9:7.

Tada je Fuhse napravio seriju 6:0 i najavio trijumf, a Vujović je dao dva gola, tri manje nego dan ranije u polufinalu sa Monpeljeom (35:29).

Najefikasniji je bio Lase Anderson sa osam golova, Fabijan Vide i Hans Lindberg su postigli po šest, a Beranac Mijajlo Marsenić i Matijas Gidsel po pet.

U poraženom timu najbolji su bili Čileanac Esteban Salinas i Antonio Garsija Robledo sa po sedam pogodaka.

Bonus video: