Magdeburg opet rasplakao Barsu, za titulu prvaka Evrope protiv Kjelcea

U reprizi finala dva posljednja Super glouba, Njemci opet savladali najveći klub na svijetu (40:39 nakon penala) i ušli u finale Lige šampiona. U drugom polufinalu sastaju se Pari Sen Žermen i Kjelce

4752 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Marka Bezjaka i Filipa Vebera, Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
Slavlje Marka Bezjaka i Filipa Vebera, Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen

Kakav vatromet u Kelnu, ovakvi mečevi podižu popularnost rukometa do neslućenih visina - u finalu Lige šampiona igraće Magdeburg i Kjelce, nakon spektakularnih duela sa Barselonom, odnosno Pari Sen Žermenom.

U reprizi posljednja dva finala Super glouba, tj. Svjetskog prvenstva za klubove, tim iz istočne Njemačke je opet šokirao najtrofejniji evropski klub.

Katalonci su u Keln došli po 12. titulu prvaka Evrope, bili apsolutni favoriti, ali je Magdeburg volšebno stigao do pobjede, i to nakon 70 minuta igre i čudne serije sedmeraca - 40:39.

Kai Smits je sedam sekundi prije kraja donio izjednačenje u regularnom toku. Barsa je pokušala da iskoristi praznu mrežu da stigne do pobjede, ali je Mihael Damgord za milimetar izbjegao da nagazi liniju šesterca. Sudije su pregledale snimak i odlučile da se igraju produžeci.

U njima je Marko Bezjak sa tri gola donosio prednost njemačkom timu, ali je Timoti Engesan izjednačio na 38:38 i donio sedmerce.

Ali, Katalonci su pogodili samo jednom iz pet pokušaja - Hampus Vane, Melvin Ričardson i Dika Mem su od podloge prebacili prečku, dok je Majk Jensen odbranio šut Ludovika Fabregasa u petoj seriji.

Za Barsu je precizan bio samo Aleiš Gomes-Abeljo u prvoj seriji, a za Magdeburg Tim Hornke i Smits u prve dvije.

Njemci će sjutra od 18 časova igrati protiv Kjelcea, koji je u još jednoj drami savladao Pari Sen Žermen 25:24.

Poljaci, koji su bili šampioni Evrope 2016. nakon nestvarnog preokreta protiv Vesprema u finalu, usred sezone su zbog krize morali da baš mađarskom klubu prodaju Nedima Remilija.

To im nije smetalo da Vesprem izbace u četvrtfinalu, a danas su protiv PSŽ-a, u duelu u kojem niko nije imao više od tri razlike, imali više nerava u finišu.

Odlučio je sedmerac Arkadijuša Morita minut i po prije kraja, kao i izuzetna odbrana tima Talanta Dujšebajeva, koja je odbila nalete "svetaca", tj. omogućila Andreasu Volfu da zaustavi šuteve Luka Steinsa i Eloima Prandija u posljednjem minutu.

Bonus video: