Kraljevi produžetaka - Magdeburg četvrti put prvak Evrope

Njemački tim u finalu Lige šampiona za rukometaše savladao Kjelce nakon 70 minuta spektakla - 30:29

13273 pregleda 141 reakcija 5 komentar(a)
Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen

Treći najvažniji meč sezone, treći put pobjeda nakon produžetaka - Magdeburg je četvrti put prvak Evrope u rukometu, nakon što je poslije 70 minuta spektakla savladao Kjelce 30:29.

Njemci su tako kompletirali sezonu iz snova, jer su u finalu Super glouba, tj. Svjetskog klupskog prvenstva, savladali Barselonu 41:39 nakon produžetaka, a juče isti tim savladali u polufinalu u Kelnu boljim izvođenjem sedmeraca (40:39).

Magdeburg je od sredine 1. poluvremena stalno jurio zaostatak za poljskom timom i odbranama Nikole Portnera, sina slavnog rukometaša Metaloplastike Zlatka Portnera, preokrenuo u 56. minutu (25:24).

Kjelce je, ipak, opet povelo, ali je Mihael Damgord 33 sekundi prije kraja izjednačio na 26:26.

Poljaci su imali napad za pobjedu i igrača više, a Talant Dujšebajev nije htio da rizikuje, izvuče golmana i napadne sedam na pet, a Portner je odbranio šuteve oba sina nekada najboljeg rukometaša planete - Aleksa i Danijela.

U produžecima je tim Beneta Vigerta stalno vodio, a Kjelce nije iskoristilo posljednji napad za dodatnih 10 minuta.

Tako je Magdeburg četvrti put postao prvak Evrope, prvi nakon 2002. godine, a poljski tim drugi put zaredom izgubio finale nakon produžetaka (tada na penale od Barselone) i ostao samo na onoj tituli iz 2016, osvojenoj protiv Vesprema nakon najvećeg preokreta u istoriji finala...

Bonus video: