Mirko Radović se vratio u Lovćen

Radović se vratio u Lovćen nakon što je prethodne sezone osvojio titulu sa Pelisterom u Sjevernoj Makedoniji

14273 pregleda 285 reakcija 3 komentar(a)
Mirko Radović, Foto: RK Lovćen
Mirko Radović, Foto: RK Lovćen

Prije desetak dana Lovćen je na mjesto trenera doveo Pera Miloševića, a danas je uprava najtrofejnijeg crnogorskog kluba aktivirala još jednu "bombu" - novi član Cetinjana je reprezentativac Mirko Radović.

Kapiten "lavova" se vratio u Lovćen nakon osvojene titule sa Pelisterom, koji je nakon 18 godina postao šampion Sjeverne Makedonije.

"Teško da je neko mogao zamisliti da će dvadesetak dana nakon što je, kao kapiten Pelistera podigao pehar šampiona Sjeverne Makedonije, pehar koji je rukometni Bitolj čekao dugih 18 godina, Mirko Radović biti dio Lovćena već u predstojećoj sezoni. Ali, mi smo vjerovali. Pričali smo. I dogovorili se vrlo brzo. I ponosni smo što zajedničku cetinjsku priču, Lovćenovu priču , ništa nije moglo pokvariti, pa čak ni izazov zvani Liga šampiona", poručeno je iz Lovćena.

Radović je za Lovćen igrao od 2009. do 2014. godine i 2018. godine.

"Draga moja Bitola, dragi moji Bitolčani, Čkembari i svi moji Pelisterci širom Makedonije hvala vam na prelijepih i nezaboravnih pet godina. Hvala što ste moju porodicu i mene prihvatili kao svoje. Srećan sam što sam najbolje godine svog života i svoje karijere proveo baš u Bitolju. Nažalost, došlo je vrijeme da se rastajemo, ali rastajemo se na najljepši mogući način, vratili smo titulu poslije 18 godina tamo gdje joj je mjesto, u Bitolj. Klub ostavljam u sigurnim rukama, mladim domaćim snagama koji će taj posao odraditi sigurno dobro kao ja, sigurno i bolje nego ja. To su vrhunski ljudi i sportisti na kojima leži sadašnjost i budućnost makedonskog rukometa. Veliko hvala svim mojim saigračima, što su me trpjeli sve ovo vrijeme, znam da nije bilo lako. Hvala i upravi kluba na čelu sa porodicom Sterjev, što su me prije svega tretirali kao člana porodice, pa tek onda kao igrača svih ovih godina. Hvala ti Bitola, moja druga kućo, ovo nije zbogom, već samo do sljedećeg viđenja, samo više ne u ulozi kapitena, već u ulozi navijača. Voli vas vaš kapiten", poručio je Radović na oproštaju od Pelistera.

Prije Radovića ugovor sa Lovćenom potpisali su Luka Vujović, Filip Borozan i Vuk Lakićević.

Cetinjani su se prijavili i za kvalifikacije za EHF Evropsku ligu i u slučaju da prođu jedan krug kvalifikacija, ušli bi u grupnu fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja..

Ako ne uspiju, ostaje im učešće u EHF Evropskom kupu, a u klubu su ubijeđeni da će naredne sezone igrati i SEHA ligu. Samo je pitanje da li će tog takmičenja biti, jer je ostalo bez glavnog sponzora, Gazproma.

Bonus video: