Pero Milošević: Povratak u Lovćen dogovoren za minut

Privukao me je poziv Lovćena, htio sam da se vratim, jer sam se umorio od putovanja. Za minut sam se dogovorio sa predsjednikom Vidom Đakonovićem oko uslova, više smo pričali o igračkom kadru - rekao je trener Cetinjana Pero Milošević

20659 pregleda 146 reakcija 7 komentar(a)
Pero Milošević na mjestu uspjeha, Foto: RK Lovćen
Pero Milošević na mjestu uspjeha, Foto: RK Lovćen

Kada se na Cetinju pomene ime Pera Miloševića, prvo čega se navijači prisjete su nezaboravne sezone krajem prošlog i početkom ovog milenijuma, kada je Lovćen pisao istoriju.

Dvije titule prvaka SR Jugoslavije i pehar u Kupu, odiseja u Ligi šampiona, pobjede za sva vremena protiv tadašnjeg prvaka Evrope Portland San Antonija i velikog Kila...

I druga odiseja slavnog stručnjaka na klupi Cetinjana je bila za pamćenje, jer je osvojena dupla kruna u Crnoj Gori, 6. mjesto u SEHA ligi sa čak 36 bodova i lansirani momci koji su već dugi niz godina nosioci igre reprezentacije - Mirko Radović, Nemanja Grbović, Nebojša Simić, Vladan Lipovina... Milošević je tada trenirao još nekoliko mladih igrača, koji su kasnije ostvarili zavidne međunarodne karijere.

Trofejni stručnjak se prije 10-ak dana pomalo iznenađujuće vratio u najtrofejniji crnogorski klub, sa kojim će pokušati da počne novi uzlet.

- Privukao me je poziv Lovćena, htio sam da se vratim, jer sam se umorio od putovanja. Za minut sam se dogovorio sa predsjednikom Vidom Đakonovićem oko uslova, više smo pričali o igračkom kadru - rekao je Milošević.

Ciljevi su jasni.

- Idemo na duplu krunu, to je cilj. Dobili smo i obećanje da ćemo učestvovati u SEHA ligi, ako se bude održala. Trebalo bi da igramo i kvalifikacije za EHF Evropsku ligu, ako ne prođemo igraćemo EHF kup. Imaćemo dosta mlad sastav, sa nekoliko iskusnijih igrača. Klub je stabilan, nema dugovanja. Mnogo mi znači što su tu i dalje Ratko Marković i Goran Vujović, njihovo mišljenje mi je jako važno. I predsjednik je vrlo ozbiljan. Naravno, odlična je stvar što je tu i Vuk Latković, koji je do sada igrao i najbolje zna igrače koje imamo.

Jasno je da Lovćen nije na nivou na kojem je bio u prvom Miloševićevom mandatu, kada je igrao četvrtfinale Lige šampiona. Vjerovatno nikada neće ni biti...

- Tada smo imali mnogo jaču ligu, sa Sintelonom, Partizanom, Crvenom zvezdom... Pobjeđivali smo tadašnjeg prvaka Evrope Portland San Antonio, veliki Kil, a u posljednje vrijeme to niko iz regiona nije uspijevao, osim Vardara. U Lovćenu su tada igrali kvalitetni momci i rukometaši, uprava nas je podržala, stvarali smo istoriju. Daj bože da se neki klub iz Crne Gore vrati u grupnu fazu Lige šampiona, ali mislim da je to praktično nemoguće, jer pozivnicu sada nije dobio ni Dinamo iz Bukurešta, a uložio je ogromna sredstva proteklih godina i doveo Ćavija Paskvala - ističe 61-godišnji Cetinjanin.

U drugom mandatu, Milošević je lansirao nekoliko sada sjajnih igrača. Pokušaće da to ponovi, a “materijala” na Cetinju uvijek ima. Jedno ime bi trebalo da se zapamti - 15-godišnji golman Mirko Radetić će biti priključen prvom timu.

- Prije nego što sam se 2011. vratio u Lovćen, Mojkovac je bio prvak. Prve sezone smo osvojili duplu krunu i 36 bodova u SEHA ligi, pobjeđivali Zagreb, Nexe, Tatran... Dali smo šansu tada mladim Radoviću, Grboviću, Lipovini, Simiću, Vladanu Abramoviću, Ivanu Perišiću, tu je bio i iskusni Igor Marković. I sada ćemo na nekim pozicijama gurati mlade igrače, a na pojedinim imati malo iskusnije momke - zaključio je Milošević.

Mirko Radović opet u Lovćenu

Još jedno veliko pojačanje za Lovćen - novi član Cetinjana je reprezentativac Mirko Radović.

Kapiten “lavova” se vratio u matični klub nakon osvojene titule sa Pelisterom, koji je nakon 18 godina postao šampion Sjeverne Makedonije.

“Teško da je neko mogao zamisliti da će dvadesetak dana nakon što je, kao kapiten Pelistera podigao pehar šampiona Sjeverne Makedonije, Mirko Radović biti dio Lovćena već u predstojećoj sezoni. Ali, mi smo vjerovali. Pričali smo. I dogovorili se vrlo brzo. I ponosni smo što zajedničku cetinjsku priču, Lovćenovu priču, ništa nije moglo da pokvari, pa čak ni izazov zvani Liga šampiona”, saopštio je Lovćen.

Radović je za Lovćen igrao od 2009. do 2014. godine, onda i 2018. Prije njega su stigli Luka Vujović, Filip Borozan i Vuk Lakićević.

Bonus video: