Lovćen čeka Evropsku ligu, Budućnost u Ligi šampiona: Crna Gora sa pet predstavnika u evropskim takmičenjima

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Crne Gore od izlaska u Evropu odustali su Budvanska rivijera Budva, Rudar, Berane 1949 (muškarci) i Ulcinj (žene)

5589 pregleda 1 komentar(a)
Foto: EHF
Foto: EHF

Lovćen i Budućnost u muškoj, odnosno Budućnost Bemax, Rudar i Tivat u ženskoj konkurenciji - Crna Gora će naredne sezone imati pet predstavnika u evropskim rukometnim takmičenjima.

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Crne Gore od izlaska u Evropu odustali su Budvanska rivijera Budva, Rudar, Berane 1949 (muškarci) i Ulcinj (žene).

Iz RSCG dodaju da je kod Lovćena iskorišćena mogućnost i podnijeta aplikacija za mjesto u EHF Evropskoj ligi, a na osnovu plasmana izboreno je učešće u EHF kupu.

To znači da Cetinjani čekaju odluku EHF-a, pa će ukoliko aplikacija za Evropsku ligu ne bude odobrena nastupiti u Evropskom kupu.

S druge strane, Budućnost kao petoplasirani tim u SBBet Prvoj ligi igraće u EHF kupu, nakon odustajanja ekipa koje su na osnovu plasmana stekle pravo učešća u evropskim kupovima

Tradicionalno, ŽRK Budućnost Bemax biće predstavnik naše zemlje u Ligi šampiona, a rukometašice Rudara i Tivta igraće EHF kup.

Spisak učesnika EHF Lige Evrope i EHF kupa biće objavljen 11. jula. Žrijeb za navedene evropske kupove zakazan je za 18. jul u 11 sati u Beču.

Bonus video: