„Lavice” dobro prošle na žrijebu - Mađarska glavna prepreka u prvoj, Švedska u glavnoj fazi

Tim Bojane Popović izbjegao nekoliko „mina” iz 3. šešira (Srbiju, Angolu, Ukrajinu) i četvrtog (Austriju, Island), ali dobio jednog od najtežih iz drugog - Mađarsku

23568 pregleda 101 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na 26. Svjetskom prvenstvu za rukometašice, čiji su domaćini Danska, Švedska i Norveška, Crna Gora će igrati u grupi B sa Mađarskom, Kamerunom i Paragvajem.

Žrijeb je donekle bio naklonjen „lavicama”, jer su izbjegle nekoliko „mina” iz 3. šešira (Srbiju, Angolu, Ukrajinu) i četvrtog (Austriju, Island), ali su dobile jednog od najtežih iz drugog - Mađarsku.

Ranije je tim Bojane Popović, kao i još sedam ekipa iz 1. šešira i Španija iz drugog, „smješten” u jednu od osam grupa i znalo se da će igrati u Helsingborgu.

U tom švedskom gradu Crna Gora je trebalo da nastupa i 2016. u glavnoj fatzi Evropskog prvenstva, ali je tada podmlađena ekipa Dragana Adžića ispala poslije tri meča, sa pobjedom i dva poraza.

Sada Milena Raičević i drugarice na sjever Evrope idu kao bronzana selekcija sa posljednjeg šampionata Starog kontinenta i favorit iz sjenke za neku od medalja...

Po tri najbolje ekipe iz grupa A i B će igrati glavnu fazu u Geteborgu, a nakon nova tri kola, dvije selekcije će izboriti plasman u četvrtfinale.

Dobra stvar je što grupa sa kojom se ukrštaju nije prejaka, jer su u njoj Švedska, Hrvatska, Kina i Senegal, a najveći rivali za plasman u četvrtfinale biće Mađarska i jedan od tri domaćina SP.

Ukoliko „lavice” uđu među osam najboljih, igrale bi još tri meča u danskom Herningu, od .

GRUPA A (Geteborg): Švedska, Hrvatska, Kina, Senegal.

GRUPA B (Helsingborg): Crna Gora, Mađarska, Kamerun, Paragvaj.

GRUPA C (Stavanger): Norveška, Južna Koreja, Grenland, Austrija.

GRUPA D (Stavanger): Francuska, Slovenija, Angola, Island.

GRUPA E (Herning): Danska, Rumunija, Srbija, Čile.

GRUPA F (Herning): Njemačka, Poljska, Japan, Iran.

GRUPA G (Frederikshavn): Brazil, Španija, Ukrajina, Kazahstan.

GRUPA H (Frederikshavn): Holandija, Češka, Argentina, Kongo.

Svjetsko prvenstvo za rukometašice 2023.
foto: IHF

Bonus video: