Veliki uspjeh juniorki - kad se tuguje zbog remija protiv Danske

Mlade rukometašice Igora Markovića podijelile bodove sa svjetskim vicešampionom Danskom (29:29), Jelena Vukčević promašila šut na praznu mrežu sa 30 metara za pobjedu

10362 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Mihai Nițoiu / FRH
Foto: Mihai Nițoiu / FRH

Pred obračun sa Danskom, koja je prošle godine na U18 Svjetskom prvenstvu u Sjevernoj Makedoniji osvojila srebro, niko nije mogao da očekuje išta više od dostojanstvenog poraza.

Ali, nakon sat i po velike bitke u rumunskom Mioveniju, juniorke Crne Gore su tugovale, iako su osvojile bod (29:29) - rukometašice Igora Markovića su nekoliko sekundi prije kraja dobile loptu, mreža tima sa sjevera Evrope je bila prazna, ali je kapitenka Jelena Vukčević sa 30 metara šutirala pored gola.

Dankinje su 50 sekundi prije kraja povele 29:28, ali je Marković uzeo tajm-aut i odlučio da napadne sedam na šest, a Ema Kolić izjednačila i izborila isključenje na 22 sekunde prije posljednje sirene.

Selektor Danske je uzeo tajm-aut, igrao bez golmanke, ali je Ida Nilsen napravila korake.

Kapitenka mladih "lavica" je pokušala da pogodi praznu mrežu, ali je lopta prošla pored stative...

Vukčevićeva i Anđela Milošević su bile najefikasnije sa po sedam golova, po pet su dale Kolićeva i Nikolina Marković, Nikoleta Radmanović dva, a upisale su se i Ivana Vujadinović, Nađa Micevska i Andrea Brajović.

Crna Gora u grupu II glavne faze prenosi bod, kao i Danska, a ostaje da se vidi sa kim će igrati.

U grupi C poslije dva kola Mađarska ima četiri boda, Francuska i Norveška po dva, Srbija je na nuli.

Bonus video: