Juniorke ispustile novu senzaciju, još postoji nada za polufinale

Iako su vodile 23:21, mlade crnogorske rukometašice na startu glavne faze Evropskog prvenstva u Rumuniji poražene 28:25 od Mađarske, koja je prije dvije godine s ovom generacijom osvojila šampionat Starog kontinenta u Podgorici

5012 pregleda 1 komentar(a)
Nikolina Marković na današnjem meču, Foto: Mihai Nițoiu / FRH
Nikolina Marković na današnjem meču, Foto: Mihai Nițoiu / FRH

Nakon remija sa svjetskim vicešampionom Danskom, juniorke Crne Gore su umalo ostvarile novo iznenađenje u duelu sa ekipom koja je prije dvije godine osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Podgorici, Mađarskom.

Nažalost, tim Igora Markovića je posustao u finišu i na otvaranju grupe 2 glavne faze izgubio 28:25 (14:13).

Za polufinale još postoji nada, ali je neophodno da mlade „lavice” sjutra (16.30 časova) savladaju Francusku, koja je danas prokockala tri gola prednosti u posljednja četiri minuta i izgubila od Danske 30:29.

Osim pobjede, Crnoj Gori je neophodan i trijumf Mađarske nad Dankinjama, a da u ta dva meča ukupna gol-razlika bude pet ili više...

Današnja utakmica u Mioveniju je bila veoma izjednačena, jer do samog finiša niko nije imao više od dva gola razlike.

Mađarice su do tolike prednosti stigle u 1. poluvremenu, ali su Jelena Vukčević i drugarice zadržale priključak, a golovima Eme Kolić, Jelene Vukčević i Nikoline Marković u 44. minutu povele 22:20.

Ista razlika je bila i nakon pogotka Andree Brajović u 46. minutu za 23:21, ali su tada uslijedile muke u napadu. Do posljednjeg minuta, kada se upisala Tamara Radonjić, pogodila je samo Ivana Vujadinović, što su Mađarice iskoristile da naprave seriju 6:1 i riješe pitanje pobjednika.

Markovićeva je bila najefikasnija sa sedam golova, Vukčevićeva je dala šest, Kolićeva četiri, Vujadinovićeva tri, Anđela Milošević i Brajovićeva po dva, a Radonjićeva jedan.

Odlična je bila Andrea Škerović sa 12 odbrana.

Mađarska je ovim trijumfom izborila polufinale, jer ima četiri boda, Crna Gora i Danska po jedan, a Francuska je na nuli.

Bonus video: