Na pomolu spektakularan transfer - Vuko Borozan na pragu Lovćena

Predsjednik Cetinjana Vido Đakonović i novi sportski direktor, Vuk Latković, obavili su razgovor sa Borozanom, a narednih dana biće jasno da li će doći do potpisa ugovora

19520 pregleda 40 reakcija 28 komentar(a)
Vuko Borozan u razgovoru sa predsjednikom Lovćena Vidom Đakonovićem i sportskim direktorom Vukom Latkovićem, Foto: Privatna arhiva
Vuko Borozan u razgovoru sa predsjednikom Lovćena Vidom Đakonovićem i sportskim direktorom Vukom Latkovićem, Foto: Privatna arhiva

Lovćen je preskočio jedan „razred”, umjesto u Evropskom kupu igraće u znatno jačoj Evropskoj ligi, a za drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje može da dobije vrhunsko pojačanje - kako „Vijesti” saznaju, dres Cetinjana bi mogao da obuče Vuko Borozan!

Najbolji crnogorski sportista za 2017. godinu je slobodan agent, nakon što je sezonu završio u Kataru, gdje je došao poslije raskida saradnje sa Zagrebom.

Korpulentni Cetinjanin je svojevremeno bio jedan od najboljih rukometaša na planeti i najzaslužniji što je Vardar senzacionalno osvojio Ligu šampiona u sezoni 2016/2017.

I sljedeće sezone je igrao odlično u Vardaru, ali je otišao početkom 2019. zbog dugovanja i nije bio dio ekipe koja je drugi put postala prvak Evrope.

Dvije sezone je proveo u Vespremu, potom igrao u Kataru i Zagrebu, ali nije ponovio izdanja iz dvije sjajne sezone u dresu skopskog tima.

Jasno je da sa 29 godina još može mnogo da pokaže, a možda mu upravo klub iz rodnog grada bude odskočna stepenica ka najvećoj evropskoj sceni - Ligi šampiona, kojoj po kvalitetu i te kako pripada.

Predsjednik Cetinjana Vido Đakonović i novi sportski direktor, Vuk Latković, obavili su razgovor sa Borozanom, a narednih dana biće jasno da li će doći do potpisa ugovora.

Ukoliko bi cetinjski bombarder prvi put u karijeri zaigrao za Lovćen (ponikao u Cepelinu kod legendarnog Miodraga-Miška Popovića), to bi bila senzacija i dokaz da najveći crnogorski klub želi da se pokaže u pravom svjetlu u Evropskoj ligi.

Uprava na čelu sa Đakonovićem je ovog ljeta već odradila tri velika posla, jer je vratila najtrofejnijeg trenera Pera Miloševića, kapitena crnogorske reprezentacije Mirka Radovića i desnog beka koji je prebacio 1.000 golova u mađarskom šampionatu, Ivana Perišića.

Uzgred, vratili su se i Luka Vujović i Filip Borozan, potpisali i Mihailo Šćekić i Vuk Lakićević, ali je jasno da ništa od toga ne može da se mjeri sa eventualnim dolaskom Borozana.

Još ako bi to bio put ka povratku fenomenalnog lijevog beka u reprezentaciju, korist bi bila mnogostruka...

Bonus video: