Rukometaši Partizana u Belgiji: Ahiles ima slabe tačke

„Nismo u top formi, ali verujem da možemo da izbacimo Ahiles. Nosioci igre koji su učestvovali u osvajanju titule su ostali, pojačanja su se brzo aklimatizovala pa se nadam lijepim vestima iz Belgije“ rekao je trener Partizana 1949 Dejan Stjepčević.
0 komentar(a)
RK Partizan, Foto: RK Partizan
RK Partizan, Foto: RK Partizan
Ažurirano: 01.09.2017. 12:44h

Šampion Crne Gore počinje sezonu - rukometaši Partizana će u subotu (19 sati) i nedjelju (16.30) u Belgiji protiv Ahilesa iz Boholta odigrati mečeve prvog kola EHF kupa.

Dvorana će, najavljuju domaćini, biti ispunjena do posljednjeg mjesta, jer grad sa nešto manje od 13 hiljada stanovnika bukvalno živi za lokalni Ahiles.

„Nismo u top formi, ali vjerujem da možemo da izbacimo Ahiles. Nosioci igre koji su učestvovali u osvajanju titule su ostali, pojačanja su se brzo aklimatizovala pa se nadam lijepim vijestima iz Belgije“ rekao je trener Partizana 1949 Dejan Stjepčević.

"Odgledali smo nekoliko utakmica Ahilesa. Imaju dobru ekipu, forsiraju brzu igru, sa brzim centrom i mnogo kontranapada. U odbrani uglavnom igraju 6-0 ili 5-1. Nemaju zvijezdu u timu, ali djeluju kao cjelina kompaktno. Slabiji dio tima je odbrana i to ćemo pokušati da iskoristimo. Odigrali smo dvije kontrolne utakmice protiv Dubrovnika i Lovćena, da malo osjetimo teren i takmičarski ritam", dodao je trener Partizana.

Na putu ka drugoj rundi EHF Kupa, u kome su su potencijalni rivali Alpih iz Austrije, Kuks iz Finske, Sporting iz Portugalije i Tatran iz Slovačke, Tivćani će morati da prođu Ahiles, a prethodno i oko 3.000 kliometara.

„Svjesni smo napornog puta pa smo uradili sve što je u našoj moći da momcima olakšamo bar taj dio posla. U četvrtak veče smo spavali u Kranjskoj Gori, a danas ćemo imati jedan trening u dvorani... Povratak je istim putem, uz nadu da ćemo se raspoloženi vraćati u Tivat, jer vjerujem da možemo da prođemo Ahiles“ rekao je sportski direktor Partizana 1949 Igor Petković.

Nemanja Radulović, pivotmen Partizana, je taj koji bi trebalo da razbije odbranu Belgijanaca, da izvrši pritisak na liniji i otvori prostor za bekove Peruničića, Drakulovića.....

„Jedno je gledati rivala na snimcima, a drugo je teren. Spremili smo se veoma dobro. Pojačanja su se jako brzo uklopila u sistem koji imamo i koji nas je prošle sezone doveo do trona. Cijenimo Ahiles, borićemo se od prvog do posljednjeg minuta u oba meča i nadam se izboriti plasman u drugu rundu EHF takmičenja“ naglasio je Radulović.

Da bi prošli u grupnu fazu EHF takmičenja, drugog po jačini u Evropi, odmah iza Lige šampiona, rukometaši Parizana će morati da prođu tri runde kvalifikacija.

Bonus video: