Mlade "lavice" uz navijače žele i dalje da pišu pobjede

Za veliki korak ka polufinalu: Rukometašice Crne Gore do 17 godina glavnu rundu otvaraju protiv Hrvatske - 18 sati, dvorana "Verde"

6622 pregleda 5 komentar(a)
Mlade "lavice" nakon prolaska u glavnu rundu, Foto: Stefan Ivanović
Mlade "lavice" nakon prolaska u glavnu rundu, Foto: Stefan Ivanović

Uspjeh je već ostvaren, mlade "lavice" su među osam najboljih u Evropi, ali dame Tatjane Jeraminok žele da nastave sa pisanjem velikih pobjeda...

Vrijeme je za glavnu rundu Evropskog prvenstva za rukometašice do 17 godina, a Crna Gora je otvara večeras od 18 sati u dvorani "Verde" u Podgorici otvara protiv Hrvatske - lidera novoformirane grupe I.

"Srećne smo što se ovo prvenstvo održava u Crnoj Gori i pred našom publikom, koja je iz meča u meč sve brojnija. I ovim putem pozivam sve navijače da nas podrže da zajedno ostvarujemo pobjede", poručila je Nina Ramusović, bek naše selekcije.

Sličnu poruku imala je i golmanka Teodora Rončević.

"Očekujemo još veću podršku navijača nego do sada. Bilo bi nam drago da što više publike dođe i podrži nas. Pozivam ih da dođu i budu uz nas - ovo je za nas zaista veliko prvenstvo. Bila bi nam čast da dođete da nas gledate i navijate za nas", jasna je Rončević.

"Lavice" su do glavne runde stigle remijem sa Njemačkom (obje ekipe prenose po bod), a u novoj grupi osim Hrvatske očekuje ih i duel sa Srbijom koja je jedina bez bodova.

"Taj bod protiv Njemačke je bio zlata vrijedan, jer smo obezbijedile plasman na Svjetsko prvenstvo. Borile smo kao lavice, što i jesmo", dodala je Ramusović.

Pobjeda nad Hrvatskom "lavice" bi primakla polufinalu EP.

"Spremne smo i čekamo utakmicu. Idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti kako će da bude. Hrvatska, kao i svaka ekipa ovdje, dobra je reprezentacija, koja ima dobre igračice", nema dilemu Ramusović.

Teodora Rončević smatra da iznenađenja u večerašnjem meču teško da može biti.

"Sa Hrvatskom smo se već srele nekoliko puta, tako da znamo kako igraju. Analizirali smo ih, imaju nove igračice i novu taktiku, ali spremne smo, zato i vjerujemo da možemo da se nosimo sa njima", zaključila je Rončević.

Bonus video: