Kadetkinje samo čudo vodi u polufinale

Tim Tatjane Jeraminok mora sjutra (18 časova) u dvorani hotela “Voco” u Donjoj Gorici da savlada Srbiju, ali i da Hrvatice, u duelu koji počinje u 20.15, poraze Njemačku. I neophodno je da ukupna gol-razlika u ta dva meča bude plus 19, jer su Njemice juče bile veoma ubjedljive protiv Srpkinja (34:18)

5079 pregleda 1 komentar(a)
Ksenija Gašević u "zagrljaju" Hrvatica, Foto: Stefan ivanović
Ksenija Gašević u "zagrljaju" Hrvatica, Foto: Stefan ivanović

Na startu glavne faze Evropskog kadetskog prvenstva u Podgorici, rukometašice Crne Gore su poražene od Hrvatske (27:25), pa sada od njih ne zavisi plasman u polufinale.

Naime, tim Tatjane Jeraminok mora sjutra (18 časova) u dvorani hotela “Voco” u Donjoj Gorici da savlada Srbiju, ali i da Hrvatice, u duelu koji počinje u 20.15, poraze Njemačku. I neophodno je da ukupna gol-razlika u ta dva meča bude plus 19, jer su Njemice juče bile veoma ubjedljive protiv Srpkinja (34:18).

Hrvatice su četvrtom pobjedom prve izborile plasman u polufinale, a pridružila im se i Francuska, koja je u grupi 3 deklasirala Holandiju (32:18).

Izabranice Vedrana Krkača su vodile gotovo sve vrijeme, a Crna Gora je do posljednjeg vođstva došla u 44. minutu, golom kapitenke Ksenije Gašević.

Gošće su, ipak, u finišu bile sigurnije i sa tri vezana gola pobjegle na nedostižnih 27:23 u 58. minutu.

Najefikasnija je bila Nina Ramusović sa šest golova, Anđela Guberinić je dala pet, Ksenija Kuzman i Elena Mitrović po tri, Gaševićeva, Sanja Andrijašević i Milka Pavlović po dva, a upisale su se i Natalija Lekić i Bojana Peličić.

Teodora Rončević je odbranila 11, a Vanja Živković jedan šut.

U pobjedničkom timu su odskočile Katja Vuković sa osam i Ivana Fratnik sa sedam pogodaka.

Bonus video: