Poraz kadetkinja i od Srbije za težeg rivala rivala u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta

Rival mladih "lavica" u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta biće Danska ako večeras (20.15) izgubi od Francuske. Ukoliko izvuče bod ili trijumfuje, plasiraće se u polufinale i na megdan domaćinu poslati Mađarsku

5087 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović
Foto: Stefan Ivanović

Borba za polufinale je izgubljena juče od Hrvatske, jer je kadetkinjama Crne Gore bila potrebna naučna fantastika da ugrabe 2. mjesto u grupi 1 Evropskog prvenstva u Podgorici.

Nažalost, propuštena je šansa da se omogući makar lakši put u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta, jer su mlade rukometašice Tatjane Jeraminok izgubile i od Srbije (21:19).

Time su Ksenija Gašević i drugarice pale na 4. mjesto grupe 1, pa će u petak, u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta, igrati sa Danskom ili Mađarskom.

Srbija će na megdan Holandiji, koja je u glavnoj fazi ubjedljivo izgubila oba meča - juče od Francuske 32:18, danas od Rumunije 34:22.

Rival mladih "lavica" biće Danska ako večeras (20.15) izgubi od Francuske. Ukoliko izvuče bod ili trijumfuje, plasiraće se u polufinale i na megdan domaćinu poslati Mađarsku.

Porazom Crne Gore, postalo je jasno da će Njemačka igrati u polufinalu. Da je tim Tatjane Jeraminok slavio, bila bi mu potrebna i pobjeda Hrvatske nad Njemicama, a da ukupna gol-razlika u dva meča bude čak 19.

Elena Mitrović i Dunja Jolić su dale po četiri gola, Milka Pavlović tri, Bojana Peličić i Hanadi Delić (u timu zamijenila Nataliju Lekić) po dva, a Sanja Andrijašević, Anđela Guberinić, Ksenija Gašević i Anastasija Golić po jedan.

Teodora Rončević je upisala četiri, Vanja Živković dvije, a Lucija Jovanović jednu odbranu.

U pobjedničkom timu najbolje su bile Helena Petrić sa šest i Mia Nedeljković sa pet pogodaka.

Bonus video: