Četvrti poraz kadetkinja, sa Holandijom za 7. mjesto

U prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, generacija koju predvodi Tatjana Jeraminok poražena od Mađarske (27:24), a rival u posljednjem meču na šampionatu biće Holandija, koja je izgubila od Srbije (24:23).

10945 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Stefan Ivanović/Matchlens
Foto: Stefan Ivanović/Matchlens

Kadetkinje Crne Gore će u nedjelju protiv Holandije igrati za 7. mjesto na Evropskom prvenstvu za rukometašice do 17 godina u Podgorici.

U prvom meču razigravanja za plasman od 5. do 8. mjesta, generacija koju predvodi Tatjana Jeraminok poražena je od Mađarske (27:24), a rival u posljednjem meču na šampionatu biće Holandija, koja je izgubila od Srbije (24:23).

Još jedan uzbudljiv i meč pun preokreta odigrale su naše djevojke, vratile su se nakon velikog minusa na početku meča, preokrenule i imale i tri gola prednosti, ali u finišu nije bilo svježine da se meč privede kraju na najbolji način.

Mađarska je nanijela Crnoj Gori treći uzastopni poraz, četvrti ukupno (uz pobjedu i remi), pa slijedi borba za 7. mjesto...

Početak nije bio obećavajući, jer je Mađarska u 9. minutu vodila 5:1. Crna Gora se međutim, vratila, do 25. minuta primila je samo tri gola, pa je nakon pogotka Milke Pavlović povela 11:8.

Posljednji put naše djevojke bile su u prednosti u 46. minutu, kada je Dunja Jolić pogodila za 20:19. Mađarska je preokrenula i u posljednjih 10 minuta ušla sa dva gola prednosti, a iako su naše djevojke prišle na minimalni zaostatak, nisu imale snage za preokret.

Dunja Jolić je proglašena za igračicu utakmice u našem timu sa pet golova, a Anđela Guberinić je bila najefikasnija sa šest pogodaka. Bojana Peličić i Nikolina Milojković po četiri puta su zatresle mrežu rivala.

Bonus video: