Oslabljena Budućnost izgubila od ĆSM Bukurešta - bez tri beka se nije moglo više

Milena Raičević je bila najefikasnija sa sedam golova, Mari Plamenova Tomova je postigla četiri, a Adrijana Kardoso de Kastro i Tanja Ivanović po tri

2707 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Nepun mjesec pred početak nove odiseje u Ligi šampiona, rukometašice Budućnost Bemaxa su odigrale drugi pripremni meč i upisale drugi poraz - u Ljubljani su izgubile od ĆSM Bukurešta 27:22, iako su na poluvremenu vodile 13:12.

Problem je što Bojana Popović, baš kao i prije dva dana protiv Krima (32:34), nije mogla da računa na čak tri od pet desnorukih bekova - Noemi Hafra i Kalidijatu Nijakate još nisu dostigle potrebni nivo forme da igraju utakmice poslije povreda, dok turska reprezentativka Neslihan Čališkan nije ni putovala u Ljubljanu, kako bi riješila potrebnu proceduru oko dobijanja vize.

Milena Raičević je bila najefikasnija sa sedam golova, Mari Plamenova Tomova je postigla četiri, a Adrijana Kardoso de Kastro i Tanja Ivanović po tri.

Vanesa Agović je dva puta zatresla mrežu rivala, a u strijelce su se još upisale Ivona Pavićević, Nađa Kadović i Ivana Godeč.

„Odigrale smo odlično 1. poluvrijeme, sa dobrom energijom u odbrani i raspoloženom golmankom. U nastavku je bio evidentan umor, pa je bilo dosta tehničkih grešaka, što je ĆSM Bukurešt iskoristio da napravi razliku u finišu. To nije realan rezultat, jer smo ostavile mnogo bolji utisak, nego što to govori konačnih pet golova minusa”, rekla je Popovićeva.

Šefica struke Budućnosti je zadovoljna onim što je njen tim prikazao u duelima sa učesnicima Lige šampiona.

„Zadovoljna sam, jer smo igrale uglavnom u sastavu u kojem smo nastupale i prošle sezone. Od pojačanja na raspolaganju su bile samo Tanja Ivanović, Bejza Karačam i golmanka Ana-Katrin Gigerih. Igrale smo smo protiv dva vrhunska protivnika, a ĆSM Bukurešt je značajno pojačan u odnosu na prošlu sezonu i pretenduje da izbori plasman na fajnl-for. Sigurna sam da ćemo kroz rad u Podgorici, te na turnirima u Mecu i Koprivnici, podići nivo igre i uklopiti u sistem i igračice koje su nam nedostajale u Sloveniji”, naglasila je Bojana Popović.

Bonus video: