Juniori izgubili od Islanda i zauzeli 20. mjesto na SP u Hrvatskoj

Iako su samo jednom vodili (2:1), momci koje je danas vodio Filip Popović umjesto suspendovanog Draška Mrvaljevića dugo su bili u igri, a posljednji put izjednačili u 47. minutu preko Andreja Dobrkovića (28:28). Tada su "ribari" napravili seriju 7:2 i na kraju slavili 38:32

3090 pregleda 2 komentar(a)
Desni bek Rudara Filip Gazdić dao je 12 golova iz 13 šuteva, Foto: Stefan Ivanović
Desni bek Rudara Filip Gazdić dao je 12 golova iz 13 šuteva, Foto: Stefan Ivanović

Juniorska reprezentacija Crne Gore, naša prva muška rukometna selekcija koja je nastupila na svjetskim prvenstvima u mlađim kategorijama, zauzela je 20. mjesto na šampionatu u Hrvatskoj.

Nakon što su juče poslije izvođenja penala poraženi od Maroka, mladi "lavovi" su danas u Rijeci izgubili i od Islanda 38:32.

Iako su samo jednom vodili (2:1), momci koje je danas vodio Filip Popović umjesto suspendovanog Draška Mrvaljevića dugo su bili u igri, a posljednji put izjednačili u 47. minutu preko Andreja Dobrkovića (28:28).

Tada su "ribari" iskoristili nekoliko vezanih izgubljenih lopti Crne Gore, serijom 7:2 poveli 35:30 šest minuta prije kraja i riješili sve dileme.

Najbolji je bio desni bek Rudara Filip Gazdić sa 12 golova iz 13 pokušaja (iz igre 8-7, sedmerci 5-5), pet puta je precizan bio Todor Bulatović, četiri Milorad Bakić, po tri Dobrković, Andrija Radovanović i Filip Božović, a po jednom Igor Mrvaljević i Darko Đurković.

Savo Vujović je upisao pet, a Lazar Sredanović dvije odbrane.

Na šampionatu u Hrvatskoj, na kojem zbog povrede nije nastupio jedan od lidera generacije Radoš Premović (Mirko Latković izabrao da igra za Sloveniju), Crna Gora je savladala Gruziju, Meksiko i Čile, a izgubila od Sjeverne Makedonije, Norveške, Maroka i Islanda.

Bonus video: