Od livade do jedne od najtrofejnijih sezona

Deset godina Rukometnog kluba Trebjesa

6773 pregleda 157 reakcija 2 komentar(a)
Foto: ŽRT Trebjesa
Foto: ŽRT Trebjesa

Deset godina je prošlo od kada je RK Trebjesa odradio prvi trening u podnožju istoimenog brda, na livadi, i kada je počela da se stvara jedna lijepa rukometna priča u Nikšiću.

Od 13. jula 2013. godine pa do danas kroz klub je prošlo blizu 800 djevojčica i dječaka i osvojen je veliki broj pehara i medalja na raznim takmičenjima i turnirima kako u Crnoj Gori, tako i na međunarodnoj sceni.

“Mogu da kažem da smo ponosni na sve postignuto u ovih deset godina. Želja nam je bila od samog početka da se fokusiramo na rad s mladima i da vremenom stvaramo ozbiljnu ekipu koja će biti značajan segment crnogorske rukometne scene u čemu smo vjerujem i uspjeli. Ono što smo znali od samog početka jeste da će nam biti potreban ogroman entuzijazam kako bismo uspjeli da napravimo ozbiljnu priču”, ističe trener Miloš Perović, koji je uz klub od prvog dana.

RK Trebjesa
foto: RK Trebjesa

Tanja Ašanin, Sara Blečić, Maša Varajić, Marijana Gezović, Anastasija Kokotović samo su neke od mnogobrojnih igračica koje su ponikle u ovom klubu, a koje sada s uspjehom grade igračke karijere u Crnoj Gori i inostranstvu.

“Kroz način rada koji smo primjenjivali od početka i uz veliki trud morali su doći i rezultati, a to su pored osvojenih trofeja i kontinuiteta u raznim takmičenjima, svakako i igračice kojima smo bili odskočna daska da valorizuju svoj potencijal”, napominje Perović koji je svoje trenerske vještine “klesao” radeći s proslavljenim trenerom Draganom Adžićem.

Preko sto trofeja je u vitrinama Trebjese, a skoro svake godine neka generacija zablista i ostvari značajne rezultate. Ekipe sastavljene od djevojčica rođenih 2008. i 2010. godine obilježile su prethodnu sezonu.

“Imamo iz ove dvije generacije kvalitetne igračice i reprezentativke. Bili smo vicešampioni i šampioni. Svi ti rezultati nagovještavaju da ćemo i u narednom periodu iskazati još veći potencijal. Generacija rođena 2008. već četiri godine nije poražena. Djevojčice rođene 2010. godine uspjele su u premijernoj sezoni u Pionirskoj ligi da osvoje titulu. Svi ti rezultati nas čine ponosnim, ali i budnim da nastavimo da radimo kao i do sada”, ističe trener Miloš Bošković.

U jubilarnoj desetoj godini “medvjedice” su pokazale na terenu da je jednodecenijski trud bio i te kako isplativ. Osim brojnih trofeja, Perović i Bošković dobitnici su priznanja UTRSCG za najbolje trenere u Crnoj Gori u svojim kategorijama u prethodnoj sezoni, dok je Perović na turniru “Handball summer cup” dobitnik prestižne nagrade prof. dr “Branislav Pokrajac”.

“Klub se može pohvaliti i podatkom da su čak 23 poziva stigla za reprezentativne nastupe. Pored Perovića i mene, u rad kluba su uključeni direktor Vesko Perović, sportski direktor Darko Dorongić, fizioterapeut Anđela Kontić-Perović, a svoj trag kroz rad u Trebjesi su ostavili i treneri Božidar Anđelić, Zoran Rudović, Tamara Nenezić, Risto Blagojević i Marko Danilović”, ističe Bošković.

Priča RK Trebjesa još jedan je primjer da se entuzijazmom, upornošću i odricanjem jedino može izboriti za mjesto pod suncem, naročito je to pravilo ako to sunce tražite kao početnik na sportskoj sceni u Crnoj Gori.

Bonus video: