Budućnost na minus 15 u Mecu, Bojana Popović jasna: Ovako više ne može

Bojana Popović ponovo nije mogla da računa na Kalidijatu Nijakate, Noemi Hafru i Jelenu Vukčević, a šansu je iskoristila samo Tanja Ivanović, koja je bila najefikasnija sa šest golova

15156 pregleda 59 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Težak poraz rukometašica Budućnost Bemaxa na startu turnira u Mecu.

Najtrofejniji crnogorski klub je poražen od domaćina 33:18 (15:9), pa će sjutra (15.30) protiv Ferencvaroša igrati za 3. mjesto. Mađarski tim je poražen od Krima 30:26.

Bojana Popović ponovo nije mogla da računa na Kalidijatu Nijakate, Noemi Hafru i Jelenu Vukčević, a šansu je iskoristila samo Tanja Ivanović, koja je bila najefikasnija sa šest golova.

„Teška utakmica za nas, koju je obilježio veliki broj tehničkih grešaka. U 1. poluvremenu smo ih imale 17, primile 10 golova iz kontri, pa je bilo nemoguće da uhvatimo pravi ritam poslije velikog minusa. Na kraju smo imale čak 26 tehničkih grešaka i dozvolile smo rivalu da postigne 18 lakih golova. To je nedopustivo na ovom nivou i protiv tima kao što je Mec”, rekla je Popovićeva.

Nijakate i Hafra, koje je trebalo da budu najveća pojačanja, još treniraju odvojeno od ekipe i pitanje je kada će biti spremne.

„Na ovakvo izdanje uticalo je više faktora. Uslovi u hali nisu bili najbolji, bilo je dekoncentracije i neuigranosti pojedinih igračica, koje su prvi put zajedno u bekovskoj liniji, ali sve to nije opravdanje. Ovako definitivno ne smijemo na narednim mečevima, moramo da pokažemo više karaktera. Svaka provjera je dragocjena za nas i moramo da imamo takav pristup. Vjerujem da ćemo već sjutra pokazati reakciju i odigrati znatno bolje protiv Ferencvaroša”, naglasila je šefica stručnog štaba.

Milena Raičević i Adrijana Kardoso de Kastro su postigle po tri gola, Vanesa Agović dva, a po jedan Ivana Godeč, Ivona Pavićević, Mari Plamenova Tomova i Nađa Kadović.

Armel Atingre je imala osam, a Ana-Katrin Gigerih četiri odbrane.

Bonus video: