Izmjene usporile Budućnost, drugi poraz na turniru u Mecu

Tim Bojane Popović izgubio 35:26 od Ferencvaroša, iako je na poluvremenu vodio 18:16

13636 pregleda 3 komentar(a)
Dala dva gola: Adrijana Kardoso de Kastro, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost
Dala dva gola: Adrijana Kardoso de Kastro, Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost

Iako je na poluvremenu vodila 18:16, Budućnost Bemax je doživjela i drugi poraz na turniru u Mecu, i to ubjedljiv - 35:26 u duelu sa Ferencvarošem.

Tim Bojane Popović je pokazao dva potpuno različita lica protiv vicešampiona Evrope. U prvih 30 minuta je Armel Atingre bila raspoložena na golu, saigračice je pratile, ali je u nastavku šefica stručnog štaba vie rotirala, što je mađarski tim iskoristio.

Ivona Pavićević nije igrala, jer je dobila poštedu stručnog štaba kako bi izbjeglu povreda, dok je Adrijana Kardoso de Kastro igrala samo u 1. poluvremenu. Šansu su dobile Nađa Kadović i Anastasija Marsenić.

„Odlično smo počele meč i zahvaljujući dobroj energiji, raspoloženoj Atingre na golu i visokom tempu u oba pravca, imale dva gola prednosti nakon prvih 30 minuta. Rezultat govori dovoljno o izdanju, a mogle smo da imamo i veću prednost. U nastavku sam bila primorana da rotiram, zbog velike potrošnje igračica i želje da sve ostanu zdrave, pa su priliku dobile djevojke koje nijesu igrale do tada”, rekla je Popovićeva.

Mari Plamenova Tomova je bila najefikasnija sa devet golova, a Ivana Godeč je postigla sedam. Kadovićeva je četiri puta zatresla mrežu rivala, po dva puta su pogodile Kardoso i Marsenićeva, a u strijelce su se upisale i Milena Raičević i Tanja Ivanović. Atingre je upisala 10, a Ana-Katrin Gigerih šest odbrana.

„Ferencvaroš je u nastavku iskoristio naše greške i nešto sporiji ritam nego u 1. poluvremenu. Nervoza se uvukla, sve je bilo riješeno poslije 15 minuta. U velikoj želji da se vratimo u meč, pravile smo nove greške. Izdanje u prvih 30 minuta trebalo bi da nam bude vodilja. Poslije dvije kvalitetne provjere u Francuskoj, znamo kako bi trebalo da radimo u narednom periodu. Neke djevojke su sjajno iskoristile priliku, poput Tomove, a izdvojila bih i Atingre, koja je bila na izuzetnom nivou u 1. poluvremenu”, naglasila je Popovićeva.

Bonus video: