Remi nakon pet poraza - Budućnost Bemax dugo jurila minus, pa ispustila pobjedu nad Krimom

Podgoričanke do prvog vođstva, nakon uvodnih 1:0 i 2:1, stigle serijom 3:0 - prvo je pogodila Milena Raičević, a potom dva puta Vanesa Agović za 28:27 u 59. minutu. Nina Zulič je izjednačila, Tanja Ivanović donijela novu prednost „plavima”, ali je Zuličeva pogodila za konačnih 29:29

6626 pregleda 0 komentar(a)
Pet puta pogodila mrežu Slovenki: Vanesa Agović, Foto: RK Podravka
Pet puta pogodila mrežu Slovenki: Vanesa Agović, Foto: RK Podravka

Nakon pet poraza u pripremnom periodu, konačno pozitivan rezultat za rukometašice Budućnost Bemaxa, koje su remizirale sa Krimom (29:29) na Memorijalnom turniru „Josip-Bepo Samardžija” u Koprivnici.

Tim Bojane Popović je očajno počeo meč i dozvolio izabranicama Dragana Adžića da serijom 7:0, koju je započela Jovanka Radičević, a zaključila Tatjana Brnović, povedu 8:2 u 11. minutu.

Budućnost je dugo jurila rivala i prvi put izjednačila u 39. minutu golom kapitenke Milene Raičević (17:17).

Krim je odgovorio sa tri vezana pogotka, Podgoričanke uzvratile na isti način i opet izjednačile, da bi do prvog vođstva, nakon uvodnih 1:0 i 2:1, stigle novom serijom 3:0 - prvo je pogodila Raičevićeva, a potom dva puta Vanesa Agović za 28:27 u 59. minutu.

Nina Zulič je izjednačila, Tanja Ivanović donijela novu prednost „plavima”, ali je Zuličeva pogodila za konačnih 29:29 na pet sekundi do kraja.

„Nakon duela protiv Podravke, u kojem nije bilo potrebne energije, protiv Krima smo pokazale potpuno drugo lice. Bilo je dobrih akcija, sjajne borbe i ovo je definitivno putokaz kako bi trebalo da izgledamo u novoj sezoni. Neke igračice koje do sad to nisu pokazale ili nisu imale značajniju minutažu, potvrdile su da mogu i samo je potrebno da nastave tako. Neke od njih su pokazale da znaju da preuzmu odgovornost kada je najpotrebnije”, rekla je Popovićeva.

Adrijana Kardoso de Kastro je bila najefikasnija sa šest golova, pet je dala Agovićeva, Ivanovićeva četiri, po tri Raičevićeva, Anastasija Marsenić i Ivana Godeč, po dva Jelena Vukčević i Ivona Pavićević, a jedan Mari Plamenova Tomova.

Zbog povreda opet nije bilo Kalidijatu Nijakate i Noemi Hafre, a na prethodnom turniru u Mecu „stradalo” je i koljeno Armel Atingre.

Ana-Katrin Gigerih je upisala osam, a Anastasija Babović jednu odbranu.

Budućnost novu sezonu Lige šampiona otvara 10. septembra protiv Bitighajma u Podgorici.

„Završile smo seriju pripremnih mečeva i ovo je bilo veliko iskustvo za sve djevojke. Vjerujem da će naša igra izgledati bolje kada budemo kompletne, jer ne smijemo zaboraviti da na turniru u Koprivnici nije bilo golmanke Atingre i dva glavna pojačanja za novu sezonu. Imamo još malo vremena za uigravanje, ali nakon serije teških mečeva u pripremnom periodu, najvažnije je da su djevojke ostale zdrave”, kazala je Popović.

Bonus video: