Simić šou na startu Bundeslige - 21 odbrana za idealan start nove sezone

Miloš Vujović je sa pet pogodaka vodio Gumerzbah do trijumfa, pobjedu sa Hanoverom upisao je i Branko Vujović, dok je Stefan Čavor jedini od crnogorskih rukometaša koji nije slavio u 1. kolu

8648 pregleda 1 komentar(a)
Simić tokom meča sa Gepingenom, Foto: mtmelsungen (Instagram)
Simić tokom meča sa Gepingenom, Foto: mtmelsungen (Instagram)

Spektakularno veče crnogorskog golmana na otvaranju nove rukometne sezone u Njemačkoj.

Nebojša Simić je već u prvom kolu Bundeslige režirao "šou tajm" na golu Melzungena - sa 21 odbranom "zapalio" je "Rotenbah hale", pa je bilo logično da klub iz iz Hesena na startu upiše pobjedu protiv Gepingena (29:19).

"Najviše aplauza na startu nove sezone s pravom je dobio Nebojša Simić, koji je odbranio više od 50 odsto šuteva protivnika", piše na sajtu Bundeslige.

Osim njega u ekipi Roberta Garsije Paronda odlični su bili i Elvar Ern Jonson i Timo Kastening sa po osam postignutih golova.

Na startu Bundeslige blistao je i Miloš Vujović, koji je pobjedu Gumerzbaha nad Lemgom (30:27) začinio sa pet pogodaka.

Branko Vujović je postigao jedan gol za Hanover, a sjajni desni bek Crne Gore i ostali momci Kristijana Prokopa slavili su u gostima protiv Erlangena (27:25).

Od crnogorskih rukometaša pobjedu u prvoj rundi nije upisao jedino Stefan Čavor (postigao jedan gol), čiji je Veclar "razbijen" (31:15) od šampiona Evrope Magdeburga.

Bonus video: