Bojana i Maja potpisale nove ugovore: Plan na tri godine i želja da se evropska titula vrati u Podgoricu

"Kostur ekipe činiće naše igračice, uz nekoliko iskusnih stranih želimo sve podignemo na još viši nivo kako bismo došli do fajnal-fora i onoga što svi želimo, a to je da vratimo titulu u Podgoricu", poručila je Bojana Popović

16738 pregleda 15 komentar(a)
Bojana Popović i Maja Savić tokom ranijih sezona, Foto: EHF
Bojana Popović i Maja Savić tokom ranijih sezona, Foto: EHF

Nove trogodišnje ugovore danas su potpisale Bojana Popović i njena asistentkinja u stručnom štabu Maja Savić, velikan ženskog rukometa predstavio je i novog kondicionog trenera Milivoja Đurđića, a pred start 28. sezone u Ligi šampiona glavna okupacija Budućnost Bemaksa u godinam koje slijede ponovo će biti povratak evropske krune.

"Znate u kakvim smo uslovima radili tokom prethodnog perioda, koji su poremetili korona i još neke stvari, ali sada smo na pravom putu - imamo prave sponzore koji su odlučili da vrate Budućnost tamo gdje pripada. Kada imate takvu stabilnost onda možete na miru da radite i gradite tim", poručila je Bojana, koja je na klupu Budućnosti stigla u novembru 2020. godine.

Legendarna rukometašica, ipak, i na prethodni period gleda pozitivno.

"Naravno, i te godine su bile korisne za Budućnost, jer se dizala naša baza, a građenje mladih igračica uvijek je jedan od ciljeva kluba", navela je Popović na pres konferenciji.

Od te prakse neće se odustajati ni u nerednim sezonama.

"Tako ćemo i razmišljati i praviti planove u naredne tri godine, kostur ekipe činiće naše igračice, uz nekoliko iskusnih stranih želimo sve podignemo na još viši nivo kako bismo došli do fajnal-fora i onoga što svi želimo, a to je da vratimo titulu u Podgoricu", jasna je Bojana.

Za rukometašice Budućnosti najvažnije je da sada imaju mir...

"Finansijska stabilnost je veoma bitna i važno je što ćemo već od oktobra moći da pravimo tim za narednu sezonu", dodala je Bojana.

Bojana Popović i Maja Savić kao igračice su donijele prvu - i toliko čekanu - evropsku titulu u Podgoricu.

"I 2011. kada sam se vratila imala sam jasno zacrtan cilj da osvojimo Ligu šampiona, a sada bih voljela da to uradimo i kao treneri Budućnosti", istakla ke Maja Savić.

Istakla je da joj je drago što im je ukazano povjerenje.

"Drago mi je i što smo stabilniji nego u prethodnom periodu i kao što je Bojana rekla sada ćemo moći pojačanja da dovodimo na vrijeme i sklapamo tim kako budemo željeli", jasna je Maja.

Novu sezonu Lige šampiona "plave dame" otvaraju u nedjelju protiv Bitighajma. Rivali u grupi biće im još i Đer, ĆSM Bukurešt, Brest, Savehof, Odenze i Debrecin.

Katarina Bulatović: Ugovori pokazaju da imamo jasnu strategiju

Bojana Popović i Maja Savić ugovore su potpisale u društvu nekadašnje saigračice iz zlatnog perioda Katarine Bulatović, koja je danas sportska direktorica Budućnosti.

"Klub je ovim ugovorima pokazao da ima jasnu strategiju šta želi da radi tokom naredne tri sezone, a vjerujem da će to biti povratak na staze uspjeha gdje je nekad bio. Zato smo i vodili računa šta je to što bi nam nekim lakšim putem olakšalo da se tamo vratimo", istakla je Katarina.

I ona je naglasila da je klub je konačno izašao iz svih problema u kojima je bio.

"Konačno možemo da radimo na miru i kako treba", zaključila je.

Bonus video: