Budućnost na premijeri dočekuje Bitighajm, Popović: Ključ je da spriječimo njihovu tranziciju

Duel u "Bemax areni" počinje u nedjelju u 14 časova

4225 pregleda 67 reakcija 4 komentar(a)
Raičević, Popović i Pavićević, Foto: ŽRK Budućnost
Raičević, Popović i Pavićević, Foto: ŽRK Budućnost

Rukometašice Budućnosti sjutra (14) na startu grupne faze Lige šampiona u "Bemax areni" dočekuju njemački Bitighajm.

Uoči premijere u Ligi šampiona, trener Budućnosti, Bojana Popović ističe da njemačka ekipa najviše trči u Ligi šampiona, te da je ključno da ekipa spriječi tranziciju rivala.

"Bitighajm je tim koji trči najviše u Ligi šampiona, njihova igra se svodi na to. Poziciono malo napada i mislim da to možemo da riješimo, ali ključ je da spriječimo njihovu tranziciju. Osvojili su Superkup Njemačke, igraju odlično i u prvenstvu, tako da su u dobrom ritmu, a ekipa je na okupu već tri sezone. Analizirale smo ih dva mjeseca, biće teško, ali želimo pobjedu na startu", kazala je Popović.

U sastavu Budućnosti će biti i dvije igračice koje su najveća pojačanja - Kalidiatu Niakate i Noemi Hafra.

"Još ne znam koliko će Hafra i Niakate biti u prilici da doprinesu našoj igri, jer su imale dugu pauzu nakon povreda. Najvažnije je da imaju želju i sigurna sam da će podizati formu kako sezona bude odmicala. Međutim, obje su imale pauzu od devet mjeseci, nijesu igrale pripremne utakmice, tako da ni sami ne znamo što možemo da očekujemo od njih."

Kapitenka Budućnosti, Milena Raičević kazala je da je prvi meč u sezoni uvijek težak, te da je njemačka ekipa u ovom trenutku favorit.

"Bitighajm dosta trči, a mi moramo da budemo skoncentrisane u napadu i odigramo dobru utakmicu. Prvi meč u sezoni je uvijek težak, naročito nama, jer nemamo mnogo pripremnih mečeva. One su favoriti jer su na okupu već tri godine, imaju više igračica u rotaciji, ali na terenu ćemo pokazati da možemo protiv njih", kazala je Raičević.

Lijevo krilo Ivona Pavićević istakla je da su borba i velika želja glavni aduti Budućnosti.

"Samo na taj način možemo da napravimo dobar rezultat. Već na startu očekuje nas težak protivnik, Bitighajm je odlična ekipa sa sjajnim pojedincima. U napadu moramo da budemo stabilne i da napravimo što manje tehničkih grešaka, najvažnije je da zaustavimo njihovu tranziciju. Sigurna sam da ćemo se boriti i da će presuditi veća želja za pobjedom", kazala je Pavićević.

Bonus video: