Popović i Marsenić: Odenze je sjajan, treba da zaboravimo poraz u prvom kolu

Rukometašice Budućnost Bemaksa u subotu (18.00) gostuju danskom Odenzeu u drugom kolu EHF Lige šampiona

3612 pregleda 2 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti pred prvi meč u sezoni protiv Bitighajma, Foto: ŽRK Budućnost
Rukometašice Budućnosti pred prvi meč u sezoni protiv Bitighajma, Foto: ŽRK Budućnost

Odenze je sjajna ekipa i Budućnost Bemaks čeka težak meč, u kojem mora dati sto odsto svojih mogućnosti, kazala je pivot Andrijana Popović.

Budućnost Bemaks u subotu (18.00) gostuje danskom Odenzeu u drugom kolu EHF Lige šampiona.

Oba tima poražena su na startu nove sezone Lige šampiona.

Budućnost je pred svojim navijačima izgubila od Bitighajma (27:22), dok je danski predstavnik poražen na gostovanju CSM Bukureštu (28:24).

Danski predstavnik u prelaznom roku angažovao je osam novih igračica, a za novog trenera imenovan je norveški stručnjak Ole Gustav Gjekstad, nakon što je tri puta osvojio trofej Lige šampiona sa Vajpersom.

Popović je kazala da su podgoričke rukometašice svjesne grešaka koje su napravile na otvaranju Lige šampiona.

"Odenze je sjajna ekipa i sigurno nas čeka težak meč. U oba pravca su dobre i moramo dati mnogo više nego u prvom meču. Znamo šta nas čeka, kakav kvalitet ima protivnik. Treba da zaboravimo šta se desilo u prvom kolu, da idemo dalje i da damo svoj maksimum, da se borimo jedna za drugu, da budemo kao pravi tim", rekla je Popović.

Desno krilo Anastasija Marsenić smatra da je Odenze veliki izazov za Budućnost i da očekuje teži mneč nego protiv Bitighajma.

"Odenze je dobra ekipa, odlično pokrivena, koja je nizuzetzna u tranziciji. To je skandinavski stil, one su konstantno i naprijed i nazad", rekla je Marsenić.

Ona je naglasila da Odenze ima devet različitih bekova, različitih profila, odličnih šutera i fintera.

"Tu će nam biti najveći fokus. Nije bio dobar u prvom meču, u Odenzeu mora biti bolji jer je danski tim mnogo bolja ekipa", rekla je Marsenić.

Bonus video: