Šamar u Odenzeu - izjednačen najteži poraz u istoriji Budućnost Bemaxa, poluvrijeme iz košmara

Tim Bojane Popović izgubio od Odenzea 39:24, čime je izjednačio najteže poraze u klupskoj istoriji, doživljene takođe u Danskoj - od Viborga 1997. i Esbjerga 2021. godine. Podgoričanke u 1. poluvremenu primile čak 25 golova, što im se nikada nije desilo

32645 pregleda 96 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax
Foto: Dejan Starčević/ŽRK Budućnost Bemax

Gubila je prethodnih sezona Budućnost Bemax često dvocifrenom razlikom, najviše je tonula upravo u duelima sa danskim timovima, ali ono što su danas izabranice Bojane Popović dozvolile sebi ostaće crnim slovima zabilježeno u istoriji najvećeg crnogorskog kluba.

„Plavima” su obrazi pomodreli od šamara koje su primile u Odenzeu, gdje im je istoimeni domaćin izjednačio najteži poraz u istoriji - 39:24.

Već poslije 10-ak minuta je bilo jasno da će se dogoditi debakl, jer su domaće serijom 6:0 povele 10:2, na poluvremenu je već oboren jedan rekord, jer su djevojke Ole-Gustava Gjekstada dale 25 golova, što Budućnost nikada ranije nije dopustila.

Dva najteža poraza u istoriji u Ligi šampiona, klub koji je rekorder elitnog takmičenja i po broju utakmica i postignutim golovima prethodno je doživio takođe u Danskoj - 1997. je izgubio od Viborga 36:21, a 2021. od Esbjerga 35:20. Na minus 15 je danas bio već u 24. minutu (?!), kada je Maren Ordal dala dva gola za 21:6.

Rezultat je samo slika svega što se dešavalo na terenu, gdje su Podgoričanke djelovale kao izgubljene.

Igra Budućnosti je bila spora, bezidejna, usiljena, bez ikakve ideje kako da se napadne odbrana kojom su dirigovale dvije Holanđanke - sjajni half Nikita van der Flit i golmanka Jara ten Holte. Smjenjivale su se izgubljene lopte i očajni šutevi, što je Odenze kažnjavao laganim pogocima iz kontri.

Popovićeva je uzaludno tražila dva tajm-auta, njene izabranice nisu mogle da isprate tempo Dankinja ni u jednom duelu, ni u odbrani, ni u napadu.

Da Gjekstadov tim u 2. poluvremenu nije malo usporio ritam, te da se Atingre nije razbranila, konačna razlika je mogla da bude i veća, pa da bude oboren još jedan negativni rekord - da primi najviše golova u istoriji.

Ovako je „preživio” onaj iz 1998. godine, kada je u revanšu polufinala Mar Valensija u „Morači” slavila 40:26.

ODENZE - BUDUĆNOST BEMAX 39:24 (25:8)

Odenze - „Sidbank arena”. Gledalaca: 1.500. Sudije: Duplij i Pobedrina (Ukrajina). Sedmerci: Odenze 5 (3), Budućnost Bemax 2 (1). Isključenja: Odenze 10, Budućnost Bemax 6 minuta.

Odenze: Rejnhart (tri odbrane), Ten Holte (10 odbrana), Ordal 4 (1), Larsen-Aune 5, Van Vetering 3, Niser 1, Dano 2, Vale-Dal 4 (2), Halilčević 2, Leset, Hejlund 3, Rušfelt 3, Hansen 2, Van der Flit 2, Hausher 6, Mejlvang 2.

Budućnost Bemax: Atingre (devet odbrana i sedmerac), Gigerih (jedna odbrana), Marsenić 1, Vukčević, Godeč 3, Popović, Nijakate 1, Čališkan, Kardoso de Kastro 4, Ivanović 2, Agović 2, Tomova, Hafra, Kadović 5, Raičević 5 (1), Pavićević 1.

Bonus video: