Debi iz snova Markovićevih tinejdžerki: Rudar na plus 11 protiv Litije

Tim Igora Markovića savladao slovenačku Litiju 30:19 u prvom meču 2. kola EHF Evropskog kupa

13249 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Dejan Starčević
Foto: Dejan Starčević

Pred prvu utakmicu sa Litijom, Igor Marković je rekao da se ništa neće riješiti u prvih 60 minuta.

Izgleda da nije bio u pravu - njegov Rudar je na startu EHF Evropskog kupa savladao slovenački tim 30:19 u Univerzitetskoj dvorani i napravio ogroman korak ka 3. kolu.

Na startu debitantskog nastupa u kontinentalnim takmičenjima, mlade rukometašice rođene 2004. godine i mlađe se nisu baš najbolje snašle, što su gošće iskoristile i povele 5:2, a imale su i sedmerac za plus četiri.

Ali, kako je utakmica odmicala, članice juniorske reprezentacije Crne Gore su ritmom sve više i više lomile protivnice i stalno povećavale prednost.

Litija je posljednji put vodila u 17. minutu (8:7), da bi domaće u finišu 1. poluvremena stekle četiri razlike (14:10).

Ni početak 2. poluvremena nije bio baš najbolji, Litija je prišla na 17:16, ali je uslijedila sjajna serija 8:0, kojom je Rudar otklonio sve dileme.

U finišu su domaće dodatno pojačale tempo i serijom pogodaka 16-godišnje Nine Ramusović stigle do plus 12 (30:18), da bi slovenačka ekipa golom iz sedmerca postavila konačnih 30:19.

Anđela Milošević je bila najefikasnija sa sedam golova, Ramusovićeva šest, Ivana Vujadinović četiri, po tri Maša Kuzmanović i Nikolina Marković, koja je fenomenalno razigravala ekipu, po dva Andrea Brajović, Dunja Radević i Ema Kolić, a jedan golmanka Andrea Škerović.

U poraženom timu je četiri puta precizna bila Špela Bajc.

Revanš se igra za sedam dana u Sloveniji.

Bonus video: